0 Shares 62 Views

Sensibilitats

25 de maig de 2022
62 Views

La polèmica està servida. Des que el Ministeri d’Igualtat anuncia que vol aprovar una llei que contemplarà que la baixa per menstruació dolorosa l’assumirà des del primer dia la Seguretat Social i no l’empresa, sense fixar un nombre determinat de dies ni un mínim cotitzat com en altres incapacitats temporals comuns, que, sobretot a les xarxes, s’han
produït reaccions contradictòries.

I em demano perquè. Ja es hora que s’hagi entomat el tema de cara i s’hi hagin buscat solucions, malgrat hi hagi gent que pensi que aquesta mesura no servirà de res.

Per sort, personalment, les meves molèsties periòdiques no passaven d’això, de molèsties, i mai m’havien impedit fer vida normal, però tots tenim alguna amiga, o coneguda o companya que quan té la menstruació no pot ni aixecar-se del llit amb tot el perjudici que això els hi comporta sobretot dins dels entorns laborals.

Alguns dels detractors hi veuen fantasmes, frau i picaresca, però no costa gaire entendre que no es parla de cafè per a tothom, ni de baixes injustificades. Es tracta de donar unes prestacions a qui les necessita i sempre sota supervisió mèdica que ho avali.

És una mesura agosarada, pionera a Europa, però sobretot és un tema de salut, que si prospera millorarà molt la qualitat de vida de totes aquestes dones que sovint han sofert discriminació o incomprensió pel sol fet de patir unes conseqüències derivades
directament de la casuística d’haver nascut femelles mamíferes.

Tot el que està relacionat amb la menstruació sempre ha estat tabú i se n’ha parlat amb veu baixa i d’amagat, llevat de quan s’ha fet servir per fer-ne acudits grollers i de mal gust, i esperem que aquesta nova llei ajudi a eliminar l’estigmatització que això representa i faci que el tema es pugui tractar amb normalitat i sobretot amb sensibilitat.

És clar que parlant de sensibilitat no estaríem pas tots i totes d’acord amb el que això vol dir. Només cal veure les declaracions que va fer al respecte la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz de Ayuso, quan va afirmar que l’única regla que li importa es la regla de tres.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com