0 Shares 387 Views

Opinions de sobretaula: Sang Blava

23 de gener de 2023
387 Views

No patiu, no parlarem de cap príncep ni princesa ni de cap membre de cap família real. Parlarem del “Blue Monday” (dilluns blau / dilluns trist) terme amb què s’ha batejat el tercer dilluns de gener i que el qualifica com la data més trista de l’any, fruit d’un càlcul pseudomatemàtic que té en compte diferents factors meteorològics, econòmics i emocionals tals com el clima, la llunyania de les festes de Nadal, el fracàs de la majoria dels bons propòsits fets l’1 de gener, el saldo esgotat de les targetes de crèdit, etc..

Tot i que sabem que és un invent modern (Cardiff, Anglaterra – 2005) i que va néixer com a reclam d’una agència de viatges per a promocionar les seves reserves de vacances, si analitzem com ens han anat les coses el dilluns 16 de gener, segur que molts hi trobarem bons motius per a considerar-lo d’allò més depriment.

I si hi sumem el fet que aquest dia està immers dins la setmana dels barbuts (Sant Hilari, Sant Pau Ermità, Sant Maur Abat, Sant Antoni Abat, Sant Fruitós i Sant Vicenç) catalogada com la més freda de l’any, el baix to anímic està servit.

Com amb la majoria de coses, però, és qüestió d’actitud superar amb més o menys èxit el fatídic dilluns trist i el mes de gener en general, i s’aconsella envoltar-se de persones estimades, buscar el plaer de les petites coses quotidianes, jugar amb els colors alegres i trobar alguna cosa que ens motivi.

Enguany ho hem tingut fàcil, i una de les coses que podíem emprar com a motivació per excel·lència ha estat participar en la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que pretenia aconseguir, entre el 13 i el 20 de gener, les 10.000 donacions. A l’hora de tancar aquesta edició encara no se sabrà si s’ha assolit l’objectiu, però sens dubte s’hauran pogut remuntar les reserves del Banc de Sang i Teixits que després del període nadalenc estaven sota mínims, però sobretot, la campanya haurà servit per recordar i conscienciar a la societat de la constant necessitat de sang als hospitals, la majoria de vegades per a tractaments oncològics.

Però tranquils. Si no s’hi ha pogut anar aquesta setmana no passa res. De donacions se n’han de fer al llarg de tot l’any. I els que no puguin, per edat o per qualsevol altra circumstància que els ho impedeixi, sempre poden engrescar a algú i ajudar a eixamplar les bases.

Una bona manera de combatre els dies blaus. Encara que sigui amb sang no aristòcrata.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
29 views
29 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
26 views
26 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
41 views
41 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com