0 Shares 79 Views

Opinions de sobreatula – Bona Festa Major

2 de juliol de 2022
79 Views
Foto: Gettyimages

Si tot va bé, quan llegiu aquestes quatre ratlles Sant Fruitós estarà en plena festa major o bé haurà acabat de passar. Depèn de quan se us acudeixi fullejar el Montpeità o quan la festa us deixi un moment lliure. Perquè hi ha ganes de festa després de tanta emergència sanitària i tanta pandèmia. Als pocs llocs on he anat, o pel que he pogut veure i llegir als mitjans de comunicació, on s’ha recuperat certa normalitat a l’hora de celebrar actes culturals i festius, la resposta de la gent ha estat massiva i a Sant Fruitós, igual.

Recordo de petit que la festa major era una cita excitant. I més abans, quan no hi havia tanta oferta cultura, d’oci o festiva com ara. I ni molt menys les maleïdes pantalles de mòbils o ordinadors -quan no se’n fa un bon ús- i els seus jocs o xarxes socials que
atrapen la gent, ni tantes plataformes de televisió ni tantes altres coses ni oportunitats que et tenen atrapat a casa. Quan no era festa major l’afició favorita de la colla era anar a jugar al que fos a l’era, construir un amagatall al Bosquet o fer una partida de futbol al cantó

No sé per què parlant de la Festa Major de Sant Fruitós m’han vingut aquests pensaments al cap.

Recordo, també, que la màquina de batre ja havia estat fa un munt d’anys el principal escenari dels espectacles de les festes d’estiu, amb els palcos -ara se’n diuen llotges, però abans en dèiem palcos- al voltant. La gent s’arreglava a base de bé per anar als balls. Recordo vagament haver-hi vist actuar a La Trinca, a la màquina de batre.

Si no vaig errat (hi podria), alguns anys es muntava un gran pavelló per celebrar-hi la festa (si algú ho recorda que m’ho faci saber) i durant molt temps la pista del Bosquet es va habilitar com a gran pista de ball amb palcos inclosos. S’ha tornat als orígens, a la màquina de batre. Com no podia ser d’una altra manera ara tot es fa més a l’aire lliure, a Sant Fruitós i a tot arreu. S’han democratitzat les festes, per dirho d’alguna manera.

Però al que anàvem. La gent té ganes de festa. Aquest any s’han batut rècords d’assistència al carnaval de Solsona, a la festa major infantil de Sant Joan de Vilatorrada o, com no, a la Patum de Berga. Tot i que som a l’interior, no deixem de ser mediterranis. Una cosa, però. Procureu tenir certa precaució. La covid no afluixa i l’òmicron insisteix a autoconvidar-se allà on hi veu molta gent. Dit això, bona festa major.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com