0 Shares 361 Views

Embolica que fa fort!!

14 de setembre de 2020
361 Views

Per: Josep Sanfeliu –

Tothom parla de tot, jo també; moltes de les coses que diem tots plegats, les desconeixem, es igual, si xarres molt possiblement algú et llegirà i s’ho creurà.

Si els polítics tenen el dret de dir i fer burrades, jo també reclamo aquest dret. Però m’agrada anar una mica més enllà, reclamo per a tots, el dret a intentar ser coherents i a no dir falsedats.

Hi havia una vegada un senyor d’aquests que tothom vol entrevistar, al que el periodista li deia més o menys: “vostè es molt Intel•ligent, sap molt de tot, sempre te respostes a totes les preguntes que li fan” i la resposta del personatge va ser contundent: “no se de tot, quan ho desconec m’ho invento, però com que el que pregunta tampoc ho sap, no capta la falsedat de les declaracions”.

I això es el que fan molts polítics i personatges més o menys populars, el que no saben, s’ho inventen, i si la seva capacitat inventiva es limitada, directament deixen anar alguna mentida pietosa o directament “dolosa”, i com que mai els hi demanem responsabilitats, i a més ningú els acusa i persegueix judicialment, no passa res, “traguem” i “callem”.
I a que ve ara això, es preguntarà si algú em llegeix, senzillament es el que esta passant quasi sempre, i que els darrers temps s’ha augmentat i agreujat, llegeixin el que vulguin, mirin les noticies on vulguin, a part de que tothom explica “la seva veritat” sovint nomes es busca com poder desacreditar com més millor a l’adversari, al que no pensa igual que tu, i sobretot al que et pot fer ombra o eclipsar amb la seva saviesa i capacitat de treball i sobretot de fer les coses molt millor que tu.

Si, ja se que la mentida a curt termini sovint dona fruit pel qui la promou, però a la llarga sempre torna, o sempre retorna com un bumerang, el més lamentable es que pel camí d’anada o tornada sovint fereix algú o directament l’aniquila, i com deia abans al qui la llançat no acostuma a passar.li res, a no ser que aquest iniciador sigui una molèstia per un adversari més fort.

Qui diu mentida, diu manipulació, de dades, de fets, de situacions. Cada vegada més, ens omplen de “fake news”, i es que fa anys que els anglicismes queden molt be, com si a la llengua materna no tinguéssim eines per anomenar-ho; el que deia, ens omplen de mentides, que no es que sigui una novetat, això ha passat tota la vida, el que passa es que ara amb els mitjans “on line” es més fàcil i més ràpid escampar el que sigui. Crec que l’esforç que es diu que es fa per tal de que la població, els ciutadans, en definitiva els “paganos” siguem capaços de triar les veritats de les falsedats, es una mica “fake news”, si, nomes cal una regla, i es que segons qui sigui els transmissor segur que es una falsedat.

Potser no cal que escollim les noticies, escollim be a qui ens escoltem.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)
30 views
30 views

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)

Marina Altimira - 7 d'agost de 2022
18, i ara què?
77 views
77 views

18, i ara què?

Josep Sanfeliu - 6 d'agost de 2022
La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.
63 views
63 views

La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 5 d'agost de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com