0 Shares 1155 Views

XXV FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA CLÀSSICA Sant Fruitós de Bages – Memorial Eduard Casajoana

16 de juliol de 2019
1155 Views

18 Juliol 2019, 22:15h.

MÓN SANT BENET

AMB VEU DE DONA (Dones compositores, dones amb personalitat)

MIREIA PINTÓ, mezzosoprano
Mezzosoprano catalana, guardonada amb els més importants premis en diversos concursos a Espanya i a Itàlia.

El seu extens repertori va del període barroc a la música contemporània i inclou els gèneres: Òpera, Oratori i Lied. Ha col·laborat amb grups instrumentals de cambra i amb diverses orquestres, actuant sota la direcció de reconeguts Mestres com L.Maazel, P.Maag, R.Bonynge, P.Goodwin, H.Rilling, E.Ericson, A.Zedda, entre molts altres. Participa en cicles de concerts, festivals i produccions operístiques a Itàlia, Rússia, Holanda, Alemanya, Grècia, Andorra, França, Mònaco, República Txeca, Japó, Colòmbia i Espanya (incloent destacades actuacions en els principals auditoris i teatres). En el camp operístic, ha interpretat Giulio Cesare-Händel (Sesto), La Cenerentola (Cenerentola)/Il Barbiere di Siviglia (Rosina), L´Italiana in Algeri (Isabella)/Il turco in Italia(Zaida)/Il viaggio a Reims-Rossini, Così fan tutte/II re pastore/Die Zauberflöte-Mozart, Les contes d’Hoffmann-Offenbach (Nicklausse), entre altres.

En el que refereix la interpretació del Lied, des del 1992 forma un duo estable amb el pianista Vladislav Bronevetzky, portant a terme, des de llavors, una substancial activitat concertística que els ha portat a oferir recitals a diversos països (incloent importants sales de concert, com ara el Gran Teatre del Liceu, Sala Rachmaninoff-Moscou, Hamarikyu Asahi Hall-Tòquio, entre moltes altres), ja sigui en diversos festivals com en cicles de concerts. Han enregistrat el CD Puixkin en música, integrat per romances russes de diversos compositors amb textos del poeta.

És també professora de Cant i Lied a l´Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) i en diverses master-class per tot el món. Premi Bages de Cultura 2011 atorgat per l´Òmnium Cultural, Premi Regió 7 Cultura 2017.


CLARA SEGURA, actriu
Nascuda a Barcelona, llicenciada en Art Dramàtic i titulada també en solfeig, cant coral i piano.

En teatre, d´entre la més de trenta obres on pren part, destaquen La bona persona de sezuan-Brecht, Les noies de mossbank road-Bullmore, Bodas de sangre-Lorca, Conillet-Galán, Una giornata particolare-Scola, La rosa tatuada-Williams, 28 i mig-creació inspirada en Fellini, Incendis-Mouawad, Celebració-Pinter, Madame Melville-Nelson, Ets aquí?-Daulte, Antígona-Sòfocles, No et moguis-B.Oro/C.Segura, El alcalde de Zalamea-Calderón, interpretades a les millors sales catalanes i amb els millors directors.
Pel que fa al cinema, l´hem pogut veure tant en llargmetratges, curtmetratges, com: Mar adentro-Amenábar, Excuses-Joan, Durante la tormenta-Paulo, 100 metros-Barrena, Barcelona nit d´hivern-De la Orden, La inquilina-Coll, Tots volem el millor per ella-Coll, Una pistola en cada mano-Gay, Las dos vidas de Andrés Rabadán-Ventura, Cenizas del cielo-Quirós, entre altres.

A la televisió l´hem vist a Nit i dia, 13 últims dies d´octubre, Descalç sobre la terra vermella, Mueblé, la casita blanca, Vinagre, Porca misèria, entre altres.

Ha estat premiada amb: Premi Butaca 2016 per Conillet, Premi de la Crítica 2016 per la Giornatta i Conillet, Premi Nacional de Cultura 2016, Premi Butaca millor actriu per “La Rosa tatuada” (2014), Premi Ciutat de Barcelona Teatre per la Rosa Tatuada (2014), Gaudí a la millor actriu de repartiment per “Tots volem el millor per ella” (2014), Gaudí a la millor actriu de repartiment per “Les dues vides d’Andrés Rabadán” (2012), Premi Butaca millor actriu per Incendis (2012), Premi Butaca millor actriu de repartiment “El somni d’una nit d’estiu” 2003, Premi Margarita Xirgu 2004-2005.
Imparteix cursos com a professora d´interpretació a l´Institut del Teatre, l’obrador de la Sala Beckett, Arts Studio, Vàrium, Aules…

VLADISLAV BRONEVETZKY, piano
Nascut a Vladivostok (Rússia), inicia els estudis musicals a l’Escola Especial Central de Moscou. Durant els anys d’estudi comença la seva carrera concertística, actuant en recitals i en concerts acompanyat per importants orquestres a Sant Petersburg, Moscou, Saratov, Minsk, Volgograd, Omsk,.. Posteriorment, segueix la seva formació en el Conservatori Txaikovski de Moscou, amb la famosa pianista Elisso Wirsaladze. Durant aquest període actua també en diverses gires per Alemanya (“Schauspielhaus-Berlín (acompanyat per “Berliner Rundfunk Symphonieorchester”), Leipzig, Dresden, Zwickau…). Rep la Beca Especial Txaikovski al millor estudiant, atorgada pel Conservatori, entre altres guardons (Concurs Internacional Robert Schumann-1985 de Zwickau-Alemanya).

V. Bronevetzky porta a terme una substancial activitat concertística, reconeguda per la seva subtilesa interpretativa i la seva perfeccionada tècnica. Ha realitzat diverses gires de concerts i ha participat en nombrosos festivals internacionals i cicles de concerts, actuant com a solista amb orquestra, recitals i com a pianista de cambra (al costat de reconeguts intèrprets, com la violoncel.lista Natàlia Gutman, les sopranos Annick Massis, Núria Rial, Quartet de l´Orquestra Filharmònica de Berlín, els tenors Juan Diego Flórez, Josep Bros, el ballarí Àngel Corella, entre altres) a Rússia, Alemanya, Holanda, Finlàndia, Geòrgia, Bielorrússia, Àustria, Suïssa, Itàlia, Japó, EEUU, Macedònia, Andorra i Espanya. El seu repertori és molt variat i extens, incloent obres de diferents estils i èpoques. Recentment ha interpretat el “Triple concert” de Beethoven a la prestigiosa Tonhalle de Zürich-Suissa, entre altres sales de concert.

Paral.lelament a la seva activitat com a intèrpret, ha format part en diverses ocasions dels jurats de concursos internacionals. Del 1991 al 1996 desenvolupà la seva tasca pedagògica com a professor de piano al Conservatori Txaikovski de Moscou i en diverses master-class a l’estranger, les quals porta encara a terme regularment. Diversos alumnes seus han estat premiats en els concursos internacionals de piano més reconeguts. Actualment és Professor de Piano de l´Escola Superior de Música de Catalunya-ESMUC”.

Festival Internacional Música Clàssica

s’obre en una pestanya nova)

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Aprenem tot jugant i experimentant
58 views
58 views

Aprenem tot jugant i experimentant

Llar d'Infants Les Oliveres - 19 d'abril de 2024
No és veritat – Mireia Calafell
75 views
75 views

No és veritat – Mireia Calafell

Francesc Canellas - 19 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com