0 Shares 1185 Views

XXV FESTIVAL INTERNACIONAL DE MUSICA CLASSICA Sant Fruitós de Bages – Memorial Eduard Casajoana

8 de juliol de 2019
1185 Views

11 Juliol 2019, 22:15h
MÓN SANT BENET
GALA DE TENORS
CARLOS COSÍAS, tenorBarceloní, guanyà la 1a edició del Certamen de Cant M. Ausensi de Barcelona, així com el premi Plàcido Domingo-Pepita Embil al Mejor Cantante de Zarzuela al Concurs Internacional Operalia de Plàcido Domingo, 2n premi del Concurs Internacional de Cant F.Viñas, així com Premi al Millor Intèrpret de Donizetti i Premi al millor cantant espanyol. Premio a la Mejor Voz Masculina del 2015 per l´Asociación Lírica Española.
• MARC SALA, tenor

Tenor líric-lleuger nascut a Barcelona, destaca en els rols mozartians i de bel canto romàntic italià com Die Zauberflöte, El rapte del serrall, Elisir d’amore, Don Pasquale, etc. La seva carrera es desenvolupa a Europa, sobretot a Espanya, Itàlia, França i Alemanya. Ha realitzat gires de concerts per Xipre, Panamà, Veneçuela, Japó i Costa Rica.
• ALBERT DEPRIUS, tenor

Nascut a Pineda de Mar, va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu. Obté el grau superior de cant amb Menció honorífica. Ha assistit a classes magistrals impartides per M.Caballé, J.Aragall, P.Lavirgen i V. Sardinero. Ha estat guardonat en diversos concursos de cant: 1er premi al XVI Concurs internacional per a cantants lírics F. Cilea de Reggio di Calabria, 1er premi al millor intèrpret de cant i 2n premi en el VI Festival de Músics joves de Catalunya.
RICARDO ESTRADA, piano

Estudià amb els mestres R. Coll i M. Hastings a Barcelona, havent rebut també consells de P.Badura Skoda i d´A. de Larrocha. Especialitzat en el repertori líric, és un dels correpetidors més destacats del país actualment, així com un dels més sol·licitats coach operístics. Ha acompanyat a les classes magistrals de grans mestres com M. Caballé J.Aragall, J.Pons, T.Berganza Ch. Studer, E.Fiorillo, I.Theorin, T.Tomasson, I.Penagos o K.Tretyakova. Ofereix regularment classes magistrals de repertori a diferents teatres espanyols així com a Mèxic, Panamà, Xina, Lituània, Bolívia, Àustria, etc.

El Concert.
El concert del proper dijous té una genealogia que es remunta a una data concreta: la del 7 de juliol del 1990 quan, en motiu de la finalització de la Copa del Món de Futbol, tres dels tenors més populars del moment van decidir pujar junts a un escenari per oferir un programa. També a Catalunya el pianista i repertorista Ricardo Estrada va pensar en concebre una fórmula semblant i va decidir unir a tres joves tenors com ho són Albert Deprius, Marc Sala i Carlos Cosías per atrevir-se amb un programa que, diguem-ho quan més aviat millor, és d’aquells que, fins i tot, els no coneixedors del gènere, a ben segur, poden haver escoltat alguna vegada, ja sigui de la mà del cinema o la publicitat.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1693
1705 views
1705 views

Editorial 1693

Redacció - 14 de juny de 2024
14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang
54 views
54 views

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang

Comunicació del Banc de Sang - 14 de juny de 2024
El racó del lector
81 views
81 views

El racó del lector

Redacció - 13 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com