0 Shares 822 Views

Tardor 2021.

17 de setembre de 2021
822 Views

Per: Àngel Massallé – Agrupació Astronòmica de Sabadell –

El proper dimecres, dia 22 de setembre, a les 21 hores i 21 minuts, hora oficial, coincidint amb l’equinocci, comença la tardor. Aquesta estació durarà 89 dies i 20 hores, i acabarà el 21 de desembre amb el començament del hivern.

Durant la tardor, després de la posta de Sol podrem veure Venus, Júpiter i Saturn, i a l’alba podrem observar Mart a partir de novembre i Mercuri durant octubre i novembre.

En aquesta tardor es produiran dos eclipsis: el 19 de novembre es produirà un eclipsi parcial de Lluna que serà visible des d’Amèrica, nord d’Europa, est d’Àsia, Austràlia i oceà Pacífic, i el 4 de desembre es produirà un eclipsi total de Sol que serà visible des de l’Antàrtida i com a parcial des del sud d’Àfrica i sud del Oceà Atlàntic. Cap dels dos es podrà observar des de casa nostra.

Entre octubre i novembre podrem veure el cometa 6P/d’Arrest al capvespre i també durant octubre el 4P/Faye, tots dos seran impossibles de veure’ls a ull nu, perquè serà d’escassa magnitud, +10 i +10,5 respectivament, per tant si els volem veure necessitarem
el telescopi. Aquests cometes són periòdics i per tant es coneixen bé les seves òrbites. De moment, no en hi ha cap altre a la vista però … qui sap si ens sorprendrà algun nou cometa brillant?

Durant la tardor podrem gaudir de les pluges d’estrelles dels Dracònids cap el 7 d’octubre, dels Oriònids cap el 21 d’octubre, dels Leònids cap el 17 de novembre i dels Geminids cap el 14 de desembre.

També haurem d’estar al cas perquè ens caldrà tornar a canviar l’hora per ajustar-nos al horari d’hivern. A la matinada del diumenge 31 d’octubre, a les 3 haurem d’endarrerir el rellotge fins a les 2, aquest dia, per tant, tindrà oficialment 25 hores.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Can Ferrer
23 views
23 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Can Ferrer

Galdric Sala - 1 de febrer de 2023
UN PRESSUPOST MÉS ALT NO ÉS SENYAL DE FER MÉS COSES
38 views
38 views

UN PRESSUPOST MÉS ALT NO ÉS SENYAL DE FER MÉS COSES

Comunicació Grup Municipal Gent fent Poble - 31 de gener de 2023
Frase de la setmana. Lao Tse
3988 views
3988 views

Frase de la setmana. Lao Tse

Redacció - 30 de gener de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com