0 Shares 101 Views

Opinions de sobretaula: Ajuts i solidaritat per a tothom…?

6 de febrer de 2024
101 Views

Ja fa temps, força anys, que en tots els mitjans de comunicació i en les converses de tot tipus es parla de les crisis que afecten a la societat actual, la crisis social, la crisis alimentària, la crisis dels immigrants, la crisis dels refugiats….. i cada dia vivim aquesta realitat veient la TV o comprant en el supermercat quan ens demanen si volem ajudar a alguna causa solidària a l’hora de pagar la nostra compra.

Cada vegada que omplim el nostre cistell de la compra hauríem d’agrair, si és que no ho fem, el fet que nosaltres podem fer-ho i molta gent no, que podem menjar tot allò que desitgem, i molts d’altres s’han de conformar, amb sort, amb el que obtenen de la beneficència, de l’ajut de familiars o del banc dels aliments.

Aquesta realitat, que ens hauria de colpir cada dia i ens hauria de fer més solidaris amb tota la gent que no tenen la nostra sort ni els nostres recursos, sovint queda difuminada i l’oblidem de tan present i constant com la tenim en el nostre entorn, de com d’impersonal s’ha convertit la nostra societat, i tot això fa que l’eliminem dels nostres pensaments per poder viure amb la consciència més tranquil·la.

Dit tot això i entonant el meu “mea culpa”, perquè jo soc el primer que em trobo en aquesta situació i sovint oblido els necessitats del meu entorn, també vull fer notar, per no dir denunciar, el que he vist diverses vegades al passar per davant del banc d’aliments de Manresa quan reparteixen el menjar entre les persones que hi van a buscar-ne, i que segons ens diuen els mitjans de comunicació, cada vegada són més les famílies necessitades que en depenen.

He vist cotxes aturats d’alta gama, molt millors i cars que el meu, omplint el maleter amb el menjar que els hi donen. I llavors jo em pregunto, realment aquests el necessiten? Són tan pobres com els que hi van a peu, amb un carretó i amb cara de gana, o bé son uns aprofitats que prenen el menjar als qui realment ho necessiten?

I jo em demano si cada vegada que fem una donació en el gran recapte d’aliments aquests van també a parar a la taula d’aquell que aparca un cotxe BMV o Mercedes per agafar la bossa?

Hi ha algun tipus de control que ho reguli? i si aquest control hi és, que suposo que sí, em sembla que no sempre és efectiu ni just per la resta de famílies que realment ho necessiten.

Voldria equivocar-me al pensar així, però la imatge que donen aquesta gent carregant els seus cotxes de luxe amb el menjar que hem donat, em fa pensar que alguna cosa falla.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
348 views
348 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
271 views
271 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
331 views
331 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com