0 Shares 736 Views

Menys gentada a la Diada

8 de setembre de 2019
736 Views

Diuen que aquest setembre hi haurà menys gent, força menys gent, a la concentració de la Diada a Barcelona. El que era estrany era que durant tants anys milers de persones s’hagin manifestat, hagin fet cadenes humanes o hagin unit el país d’una punta a l’altra any rere any, per reclamar la independència. És un fet excepcional a Europa que si s’hagués produït en una altre època, tipus el desmembrament de la URSS o la caiguda del mur de Berlín, hauria tingut un altra resultat. Potser. Només potser.

No és que la gent s’hagi cansat, sinó que més aviat s’ha desencantat.
Aquesta setmana dirigents de partits independentistes han tornat de vacances amb forces renovades, sembla. I el primer que han fet ha sigut, igual que els darrers mesos, criticar-se els uns als altres. I això que formen part del Govern. I així ens va. De fet els partidaris d’uns o els altres només fan que insultar-se i tirar-se retrets a les xarxes socials.

És lògic i humà que els partits tinguin estratègies, tàctiques i prioritats diverses. Llavors és quan els ciutadans en trien els uns o els altres quan tenen l’ocasió de fer-ho. És a dir, en unes eleccions. Que Esquerra tira més perquè s’avancin perquè es veu guanyadora?. Els partits hi són per guanyar eleccions o almenys intentar-ho. És el seu sentit. Que el PDeCAT opta per altres camins?. També s’entén. Entre altres coses perquè encara han de triar què volen ser de grans. Si Partit Demòcrata, que si Junts, que si Crida Nacional o vés a saber.

Com també té tot el senderi del món que la gent de base, la que no està hiperventilada i no està sotmesa a les directrius de cap formació política, els hi reclami unió. Aquests seran majoria a la manifestació de l’Onze de Setembre. La base, la gent, una bona part de la societat catalana és el que va propiciar que l’objectiu de la independència fos la prioritat. I només des de la base, amb l’ajuda del Tribunal Suprem i la sentència que dicti, ho tornarà a ser.

Però no us penseu pas que només són els independentistes els que es fumen garrotades. Els unionistes també s’estant esquerdant. Vull dir que de tirar-se fotos tots junts a les manifestacions constitucionalistes de fa uns anys, han passat a no deixar-se veure un al costat de l’altre. Fins i tot Societat Civil Catalana i Ciutadans han començat a barallar-se en públic. És clar que com diu el refrany: mal de tontos consuelo de muchos. Ara no se m’acut la versió en català. Però queda dit i ja m’enteneu, oi?.

Jordi Morros

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
19 views
19 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com