0 Shares 335 Views

Les sortides escolars en temps de pandèmia

8 de desembre de 2020
335 Views
Per: Escola Pla del Puig.-

El Pla del Puig és una escola arrelada a l’entorn i oberta al món i aquest és un dels nostres trets d’identitat. Diem que la nostra escola s’arrela a l’entorn quan treballem el nostre paisatge, la nostra llengua, els nostres costums, les nostres tradicions, la nostra gent…i ens interessem pels nostres orígens i pel passat més llunyà.

Aquest curs, degut a la pandèmia, es fa més complicat, però no impossible, sortir de l’escola amb els alumnes  per conèixer el nostre entorn. I, això, és el que hem fet: grup a grup, per tal de mantenir les mesures sanitàries que seguim des d’inici de curs, des de 3r fins a 6è hem conegut la Sèquia al seu pas pel nostre municipi.

Els nens i nenes de cada classe han anat caminant fins al Parc de l’Agulla i d’allà, resseguint el curs de la sèquia, fins a Sant Iscle. Al llarg d’aquest itinerari han pogut conèixer el paisatge que domina bona part de la nostra comarca, observar la vegetació que hi predomina, reflexionar sobre els usos de l’aigua i constatar que vivim en una terra de vinyes tot descobrint, com no, la història de la construcció d’aquesta obra medieval d’enginyeria que, fa més de cinc-cents anys, porta l’aigua del Llobregat des de Balsareny fins a Manresa.

Ha estat una activitat molt rica, no només en coneixements, sinó també en emocions retrobades: després de sis mesos  hem pogut  tornar a sentir l’emoció de compartir unes hores tots junts, alumnes i mestres, de poder parlar, córrer, jugar, menjar,  fer bromes, explicar històries…tot un seguit de vivències que formen part del dia a dia de l’escola i que  el confinament ens va fer aturar.

De ben segur que no serà la darrera sortida que gaudirem aquest curs per tal de seguir coneixent, i estimant, el nostre territori.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Menú per a dos.
16 views
16 views

Menú per a dos.

Redacció - 23 de setembre de 2021
Mau, Atún, Buha, Noibenfet – Frase de la setmana
1610 views
1610 views

Mau, Atún, Buha, Noibenfet – Frase de la setmana

Redacció - 23 de setembre de 2021
F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs.
36 views
36 views

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs.

Redacció - 22 de setembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com