0 Shares 1782 Views

La vida

27 d'octubre de 2018
1782 Views

M’ha caigut a les mans un almanac anomenat “EL BENJAMÍN” de l’any 1.954; era una revista il·lustrada per a nens i beneïda per sa SANTEDAT i varis Srs. Bisbes…que ja us podeu imaginar quin contingut tenia i a la benvinguda un prevere anomenat JUAN LLADÓ s’adreça als “Carísimos” nens i nenes d’aquesta manera:
Ningú no pot parar un segon del rellotge de la vida.
El temps és l’única cosa que en aquest món té valor infinit.
Ha transcorregut un altre any (la benvinguda la devia fer ell cada any). Quants ens en queden de vida?… no ho sabem.
El dolent mor abans de morir, el bo viu després de la seva mort.
Estiguem preparats per quan l’Ésser Suprem talli el fil de la nostra existència poguem viure eternament al cel. Així sigui.
I acabava amb una benedicció.

A l’any 1.953, que la mainada no estava gota adoctrinada, ja se’ls explicava quin camí de santedat havien de seguir. Les religions sempre ens han explicat com i de quina manera hem d’emprendre el viatge de la vida… on l’última estació és la mort de camí cap a l’eternitat.

Promeses que premiaran al bo i al dolent l’enviaran a cremar a l’infern i si està de sort passarà un temps (a redimir els seus pecats) pel purgatori… recordeu els qui vau viure aquests moments i als més joves si us ho han explicat com i de quina manera un estat feixista i clerical educava als seus vassalls… gaire diferent d’ara?

Hi ha qui s’entossudeix a dir-me quina mena de vida he de dur… he de ser submís, he de ser creient, he de ser obedient…la meva vida només és meva…quin dret pot tenir algú a matar un tercer… quin valor té la vida? Estem constatant que al món la vida de valor no en té cap ni un…una guerra i una altra guerra, la fam, les desigualtats… jo perquè he de ser diferent d’un altre ésser humà que no ha tingut “la sort” de nèixer a Manresa i ha nascut al mig d’un conflicte bèl·lic?… qui permet que aquestes diferències es puguin produïr?… perquè hi ha països rics i pobres… perquè no hi ha un repartiment equitatiu de la riquesa?…..quins drets tenen uns i altres… i quines obligacions?…quan tots neixem de la mateixa manera… suposadament lliures.

Penso i m’agradaria que fos així… i quan ho sàpiga ja us ho explicaré, que després de la vida hi ha més vida… i que com que som pols d’estrelles tornarem al firmament que és d’allà d’on hem vingut.

Francesc Gannau

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com