0 Shares 733 Views

Entrevistem a Grup Vilà Vila.

17 de novembre de 2020
733 Views

Per: Jaume Grandia,.

En aquesta ocasió us presentem la entrevista que hem fet al Grup Vilà Vila, empresa a la que agraïm la seva col·laboració tan en el nostre projecte del setmanari, com en les ganes i facilitats per poder-la fer, principalment en moments complicats com son aquest amb motiu de la situació sanitària general. Moltes gràcies.

Quina ha estat la trajectòria del Grup Vilà Vila fins avui?

Just aquest any 2020 Grup Vilà Vila celebrem el nostre 45 aniversari. Els nostres inicis van ser amb el lloguer de maquinària amb operari; però aviat vam ampliar la activitat oferint altres serveis relacionats amb la construcció.

Quants treballadors teniu?

Actualment comptem amb un equip d’unes 150 persones. Grup Vilà Vila està format per set empreses; totes relacionades amb la construcció i la gestió de residus. Cobrim totes les necessitats en ambdós sectors per això tenim perfils molt polivalents i versàtils.

Quin són els productes i els serveis que s’ofereixen?

Grup Vilà Vila treballem sobretot per dos sectors: construcció i gestió de residus. En els dos casos oferim serveis complerts per tal que els nostres clients no s’hagin de preocupar de res. En l’àmbit de construcció i obres ens ocupem des d’assessorament fins a projectes finalitzats; incloent moviments de terres, demolició, rehabilitacions… En la gestió de residus ens encarreguem de la recollida, transport, gestió, assessoria tècnica, tramitació de permisos, destrucció confidencial… Fins i tot oferim un servei de desembossaments d’urgències que funciona 24 hores els 365 dies de l’any. També realitzem feines de neteja viària.

L’enderroc o treball més complicat que han realitzat?

L’obra més especial executada va ser la construcció de la planta de cristal·lització de les mines de Súria. Primer ens van adjudicar els treballs de moviments de terres, fonamentacions i paleteria. Hi havia molt volum de feina i executar-la en poc temps va ser un hàndicap extra. La dificultat va sorgir quan se’ns va encarregar d’executar la planta; és a dir l’edifici. Es tracta d’un edifici especial perquè gairebé tot és estructura metàl·lica i d’una complexitat remarcable. Hi havia moltes tones de ferro, i les exigències de qualitat eren altíssimes. Cal afegir, que a mesura que l’edifici anava “pujant” paral·lelament s’anaven instal·lant tots els equips propis d’una planta química. Això implica que hi hagi molt bona coordinació amb els altres industrials per tal que les feines sortissin bé. L’edifici finalment s’aixecava fins als 43 metres d’alçada. En la punta màxima d’activitat en la construcció de la planta hi va haver unes 100 persones treballant. Finalment es van col·locar unes 2.300 tones d’estructura metàl·lica, el que vindria a ser el pes de uns 1.800 cotxes.

Quines novetats aporta Reciclàrids dins el camp del reciclatge?

Reciclàrids va ser pionera a l’Estat en oferir el servei de lloguer d’equips mòbils de matxuqueig. Això permet un important estalvi en el transport de runes; ja que tot el procés de reciclatge es fa in situ; sense haver d’anar a planta. A més, el fet de reciclar les runes i altres materials procedents d’obres suposa un pas endavant en la protecció mediambiental. Cal tenir en compte també que Reciclàrids no és un dipòsit; és una planta de triatge i valorització de runes.

Com els afecta la Covid-19, fins ara?

Com la majoria d’empreses ens hem hagut d’adaptar a noves mesures de seguretat i prevenció. A més d’establir nous protocols de treball. Durant el confinament hem ofert uns serveis mínims per garantir els manteniments i serveis a sectors bàsics i essencials com hospitals, empreses d’alimentació i supermercats.

Quins són els desafiaments immediats pel grup?

En la situació actual el nostre repte més immediat és seguir operatius i poder seguir treballant en tots els projectes que tenim en marxa, que no és poc!

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
98 views
98 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1392 views
1392 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1236 views
1236 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com