0 Shares 1048 Views

Why?

9 de febrer de 2019
1048 Views

Després d’haver estat exposada al Palau Robert de Barcelona entre el 20 d’abril i el 24 de setembre de l’any passat sota el títol de Why?, i per commemorar els 50 anys de trajectòria professional, ara, i fins el 17 de març d’enguany, part de l’obra de la il·lustradora Carme Solé Vendrell es pot veure al Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu.

Repassant l’extens currículum de Carme Solé, que va néixer l’1 d’agost de 1944, veiem que no només és coneguda a casa nostra, sinó que gaudeix d’una merescuda projecció internacional, doncs té obres publicades en més de deu països.

Ha il·lustrat més de 700 títols entre àlbums i llibres de text, col·labora regularment en diferents revistes infantils com ara Cavall Fort, i també fa treballs de cartellisme, animació, escenografia, dramatúrgia, direcció de teatre i pintura.

Defensora dels drets dels infants, l’artista, amb aquesta exposició Why?, mitjançant pintures de gran format vol comunicar històries de nens i nenes que pateixen horrors com ara la guerra, l’abús, l’èxode o la injustícia.

Un estil amb simplicitat de línies i traç gruixut, algunes en blanc i negre i altres amb colors suggerents, ens presenta figures d’infants que sense que es mostri explícitament, només mirant el fons dels seus ulls grossos, ens adonem que pateixen per alguna cosa o que fugen d’algun lloc, amb un evident estat de desemparament i d’indefensió, i que es pregunten per què?

Si teniu ocasió de contemplar aquesta exposició (que hauria de ser visita obligada i per on hi estan passant totes les escoles de Cardedeu), veureu com les consciències es remouen davant d’una realitat incòmoda que mostra els semblants de criatures innocents, ja sigui en forma de nens abandonats a l’Àfrica, o víctimes de mortaldat infantil per manca de mitjans i assistència, o atrapats en xarxes d’explotació sexual, o bé migrants indefensos al bell mig de la mar.

Però si no teniu la sort de poder-la podeu veure, actualment a la realitat de casa nostra en tenim clars exemples de carn i ossos, i sense la necessitat d’haver de furgar gaire endins en les capes de la nostra societat. Només cal mirar el fons dels ulls dels fills i filles petits dels nostres polítics i polítiques que pateixen presó, exili o represalies.

Rosa Camprubí

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com