0 Shares 699 Views

Violacions – Fins quan?

12 de gener de 2019
699 Views

Massa sovint, llegim o escoltem paraules, frases i fins i tot “màster class” dels que es creuen líders de masses, líders ideològics i fins i tot líders existencials de la resta de mortals, als quals, suposo que ells ens consideren estúpids, si més no menyspreen la nostra intel·ligència.

Estava llegint a la premsa, aquest cap de setmana passat, que el govern central va demanar fa mesos, que un grup d’experts estudiés la modificació del codi penal, per què han esperat tant de temps? en relació amb els delictes contra la llibertat sexual, no gosen parlar clar… contra les violacions!!!

Es proposa que desaparegui el delicte d’abús sexual i quedi només el d’agressió o violació … ostres, es veu que costa molt, primer utilitzar el mot adient, i segon assimilar la definició de la paraula. A veure la definició de violar segons la R.A.E. és: “tener acceso carnal con alguien en contra de su voluntad, o cuando se halla privada de sentido o discernimiento”; i ara allò que es diu sovint, quina part de la frase no es vol entendre? hi ha qui manifesta que tot depèn de si hi ha violència o no… ah! perdó per ser analfabet, però algú pot entendre que en una violació no hi ha violència?

Continuem, aquesta comissió de persones expertes, que està formada per juristes (15 dones i 13 homes), han emès unes recomanacions que no son vinculants, però després de fer una amplia lectura de l’article en qüestió, i entre altres diguem que postures xocants, n’hi ha una que sobresurt a totes, i és la que diu, i cito textualment el redactat del diari, d’acord amb el que proposen els experts, es rebaixa la pena màxima de presó perquè sigui inferior a la d’un homicidi… o sigui, que no s’imposa una pena més o menys dura en funció del delicte que s’ha comès, sinó que a més aquesta pena té com a topall la pena d’un altre delicte, en aquest cas el d’homicidi… això és just? de fet si volen equiparar també podrien augmentar la pena d’homicidi, no? pensem que avui en dia, la víctima d’una violació sempre ha de demostrar que s’hi ha oposat físicament, pensem… que no fa mal, oposar-se físicament, normalment una dona, a un, dos, tres… individus, a més possiblement armats… a aquests que defensen tantes traves per castigar a aquests tipus de delinqüents, només una pregunta, vostès han tingut en alguna ocasió una navalla al coll o un pistola al cap? jo si, i la veritat es que em vaig “cagar als calçotets”.

Si us plau, deixem-nos de tonteries, si hi ha persones que volen actuar al marge de la llei, avaluem perquè passa, però paral·lelament siguem implacables per aconseguir fer d’aquest país, un país on poder viure amb dignitat i amb tranquil·litat… al cap i a la fi, vostès, els polítics, són els que tenen la responsabilitat de defensar-nos, recordin que per accedir al seu càrrec, van jurar o van prometre respectar i fer respectar la Constitució… suposo que són coneixedors del seu contingut, no?… apa, a treballar i a respectar-les i fer-les respectar.

Josep Sanfeliu

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
359 views
359 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
285 views
285 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
332 views
332 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com