0 Shares 1043 Views

Taller de ràdio

25 d'abril de 2017
1043 Views

Al taller de ràdio que fem a l’escola, els diferents grups que el fan, pensen en alguna persona del poble per fer una entrevista, aleshores entre tots rumien bé les preguntes per tal d’obtenir informació interessant, no només per nosaltres, sinó també per tots els oients de la ràdio.

Aquest curs hem entrevistat al Xavier Racero (regidor de Medi Ambient), al Jan Oliveras (exalumne de l’escola que juga al Barça), a la Mar (bibliotecària del poble) i a la Paula Mora (responsable del Nexe).

Aquest mes hem decidit de fer l’entrevista a la Mònica Cruz Franch que des de fa dos anys està de regidora d’Ensenyament, Sanitat i Entitats a l’ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Ens ha semblat interessant transcriure l’entrevista.

Bon dia Mònica! Tens fills/es a l’escola?
Sí, tinc 3 filles i les dues grans són alumnes d’aquesta escola i la petita aquest setembre començarà a P3.

Com és això de treballarCom és això de treballar de regidora? És molt difícil?
La veritat és que és una feina complicada moltes vegades, però al mateix temps molt gratificant, sobretot perquè estàs treballant pel teu poble i per a tots els ciutadans i ciutadanes que hi viuen.

T’agrada fer aquesta feina?
Sí, és una tasca molt enriquidora i que et fa créixer com a persona, també t’ajuda a valorar molt més les coses que tens al municipi perquè et fas conscient que les tenim gràcies a l’esforç de tots els ciutadans i ciutadanes que hi viuen. I sobretot, quan veus que els projectes que hem tirat endavant són ben rebuts per tothom, quedes molt satisfet amb la feina que s’està fent.

Quin és el proper projecte que voleu fer relacionat amb l’educació, quan serà?
Tenim dos projectes relacionats amb l’educació en els quals hi estem treballant, però encara no sabem quan es podran fer. Aquests dos projectes són que el nostre institut tingui formació professional, és a dir algun cicle formatiu de grau mitjà o superior i crear una escola d’art municipal.

Com és el dia a dia del teu ofici?
Cada dia vaig a l’ajuntament on tinc el despatx, miro els correus electrònics que tinc, em reuneixo cada dilluns amb els companys de govern per a tractar i parlar sobre temes del poble. També em reuneixo amb la tècnica d’ensenyament per fer seguiment dels projectes que tenim iniciats o que hem de fer seguiment. I sobretot estic en contacte constant amb les escoles, l’institut i la llar d’infants per tal de conèixer de primera mà les seves necessitats i els seus projectes educatius. També assisteixo a les reunions dels Consells Escolars.

Quina importància creus que té l’educació al poble?
Crec que l’educació té molta importància, ja que a través de l’educació adquireixes els valors, els coneixements, els aprenentatges… és a dir, et formes com a persona, tant en la part personal com professional. Crec que aquesta feina d’educar és una feina de tota la ciutadania, no només de les famílies o dels mestres.
Sant Fruitós des de l’any passat està portant a terme un projecte que es diu espai de debat educatiu conduït per la Maria Jesús Comellas que és mestra, doctora en psicologia, emèrita de Ciències de l’educació i assessora de famílies i escoles. Aquests projecte ofereix als educadors, mestres, família, responsables de les entitats socioeducatives, pediatres, policia local, tècnics municipals i tothom que estigui interessat, la possibilitat de debatre i reflexionar aspectes importants de l’educació, per arribar a un consens i millorar la coherència educativa del nostre municipi.

Com col·labora l’ajuntament amb les escoles?
Des de l’ajuntament s’intenta col·laborar amb les escoles donant suport a nivell de recursos educatius, cedint material de l’ajuntament per a activitats de l’escola, donant subvencions a l’escola i a l’Ampa, realitzant el manteniment i reparacions, com per exemple, la reparació del mur que van demanar els alumnes de 6è que s’ha fet durant les vacances de setmana Santa perquè puguin pintar un mural.

Com s’ajuda des de l’ajuntament a les famílies amb necessitats econòmiques?
Existeixen diferents ajudes per a aquestes famílies que es porten i es gestionen des de l’àrea de serveis Socials, com poden ser ajudes pels llibres de text i material escolar.

Creus que, a nivell educatiu, el nostre poble té totes les necessitats cobertes?
Crec que sí, tenim tres escoles, dues de públiques i una concertada, una llar d’infants, un institut, una escola de música, una escola d’adults…, però, estem treballant perquè de cara al futur encara puguem millorar i adaptar-nos a les necessitats educatives dels propers anys.

Participes en l’organització de les festes del poble? És molt complicat?
Sí, tots els regidors de l’equip de govern hi participem activament a través de reunions per tenir en compte tot el que es necessita per a cada festa que es fa al poble i no deixar-nos cap detall i així assegurar que tot surti perfecte. Encara que el regidor de cultura i festes , en Xavier Racero, és la persona que porta aquest tema d’organització de les festes del poble, tots hi col·laborem.

Moltes gràcies Mònica per venir.

Alumnes de 5è

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1771 views
1771 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
47 views
47 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com