0 Shares 746 Views

Solidaritats

12 de març de 2018
746 Views

Fa uns dies sortia publicada la xifra que Omnium Cultural i l’ANC han recaptat per la Caixa de Resistència, en concret 5,8 milions d’euros que han de servir per fer front a les fiances que, uns tribunals partidistes i injustos, han dictat que han de pagar, per poder continuar sent lliures aquells que han encapçalat o participat en algun acte del “Procés”.
5,8 milions € són una quantitat extraordinària, quasi comparable amb la que es recapta durant la marató de TV3 i que diu molt de la capacitat dels catalans de fer costat a aquells que, per defensar els interessos de Catalunya, han estat imputats en un procés judicial.

Fa ja molts dies que va néixer, de la mà de l’Anna Ortega, una iniciativa que demostra cada dia la solidaritat amb els politics empresonats i exiliats. Cada dia a les 9 del vespre uns quants músics i un bon grapat de persones es troben davant de l’Ajuntament per tocar i cantar l’obra de Pau Casals “el cant dels ocells”. Una iniciativa que ja es fa també en molts altres municipis i fins i tot s’ha repetit a Brussel·les. La constància en aquesta mostra de solidaritat diu també molt del caràcter català a l’hora de fer costat als seus.

Milers de persones llueixen diàriament un llaç groc com a mostra de solidaritat als presos polítics. Arbres, fanals i façanes d’arreu del país també desperten cada dia guarnits amb llaços grocs i, quan algú els arrenca, ben aviat n’hi ha de nous que els reemplacen i mostren de nou el sentiment de repulsa a una política que entre el govern estatal i els “seus” jutges han dictat i porten a terme per impedir que la República catalana pugui ser una realitat.

Solidaritats que es repeteixen, juntament amb moltes d’altres més anònimes , que mantenen viva la flama de la resistència del nostre poble i que haurem de continuar fent fins que siguem lliures.

Joan Baraldés

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

La psicomotricitat a la Llar d’Infants
120 views
120 views

La psicomotricitat a la Llar d’Infants

Llar d'Infants Les Oliveres - 28 de febrer de 2024
Rua del carnestoltes de l’Institut Gerbert d’Aurillac
139 views
139 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com