0 Shares 285 Views

S’apropa el dia……

23 de març de 2021
285 Views
Per: Joan Baraldés.-

 

Un cop decidida la presidència del Parlament i els membres de la mesa, s’apropa el dia en què s’acabarà el termini legal per decidir qui serà el proper president de la Generalitat i quins partits estaran en el govern.

I tot això s’hauria d’estar fent tenint en compte la voluntat popular reflectida en el resultats de les votacions del 14 de febrer, però realment es tindrà en compte aquesta voluntat dels catalans, que vàrem votar majoritàriament per partits independentistes?

Es respectarà que el 51’7% dels vots emesos van ser per partits que es diuen independentistes i per tant el nou govern hauria d’estar conformat per diputats d’aquests partits?

Els polítics que tenen la responsabilitat de fer realitat la voluntat popular expressada a les urnes, hauran de prendre unes decisions que marcaran la història del nostre país i la del nostre futur immediat.

A la fi, els catalans jutjarem la decisió que prenguin, perquè tots en viurem les conseqüències, i si no respecta la nostra voluntat, els hi caldrà donar-ne comptes i la història els jutjarà.

En un tuit de la setmana passada en Bernat Deltell ens deia, fent ironia de l’eslògan del PSC a les darreres eleccions al parlament de Catalunya, “Sembla que no es vol passar pàgina”, com canvia tot en pocs anys….

En Bernat es referia irònicament al fet que a Catalunya, a diferència del que diuen i propugnen els partits espanyolistes, no volem passar pàgina del procés i de la lluita per la independència, i això ho veiem quan, a poc a poc, l’independentisme es consolida en les institucions catalanes més importants i significatives del nostre país: a la Generalitat, als ajuntaments de Girona, Lleida i Tarragona, al F.C. Barcelona, a la Cambra de Comerç de Barcelona, a les Diputacions de Girona, Lleida i Tarragona i a la Universitat de Barcelona.

Encara falten institucions importants per conquerir, com ara l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, però la feina que s’ha fet, en alguns casos amb una estratègia excel·lent com la que ara fa més d’un any va encapçalar en Joan Canadell al guanyar la Cambra de Comerç de Barcelona, i en altres, on ha estat la voluntat popular la que ha portat a guanyar-ne el govern de la institució, com a la Generalitat o al F.C. Barcelona.

A Catalunya fan falta estructures d’estat fortes i consolidades per poder esdevenir un estat lliure, les institucions representen a la gent i són les que donen la imatge del país que volem ser i per això és tan importat que tinguin una imatge i un fons clarament català.

El govern de la Generalitat és en sí mateix la principal estructura d’estat i per aquest motiu és indispensable que sigui clarament independentista si volem esdevenir un nou estat, però també hi ha institucions, com ara el Barça, i deixo la part esportiva a banda perquè sé que hi ha força catalans independentistes que no són del Barça, que donen una imatge de país arreu del món molt diferent si el seu president és independentista, com en Joan Laporta, o espanyolista com ho era en Bartomeu.

Quan en el minut 17’14’’ en el camp nou es cridava independència, el missatge era molt clar i arribava lluny, quan es va deixar de fer, la força del poble es va silenciar.

Entre tots, cadascú dins les seves possibilitats i entorns, hem de fer que les institucions siguin cada cop més fortes i treballin per la independència del nostre país.

Cal tornar a cridar al camp i als carrers que volem ser lliures i independents !!!

 

 

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs
1074 views
1074 views

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs

Redacció - 24 d'octubre de 2021
Homenatge a Lluís Companys
27 views
27 views

Homenatge a Lluís Companys

Redacció - 24 d'octubre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com