0 Shares 2235 Views

Samuel

15 de juliol de 2021
2235 Views
Per: Josep Sanfeliu.- Foto: okdiario

Samuel

Aquests dies a la premsa ha sortit molt aquest nom, els fets ocorreguts a aquesta persona, que va morir, han estat titulars tan als mitjans escrits com als televisius. Tot fent una ullada als diaris, podem trobar expressions com pallissa mortal, brutal violència gratuïta, i de les declaracions del President de la Xunta en podem extraure altres com homofòbia, irracionalitat, instint assassí … tot i que el que més m’ha impactat es una frase que els testimonis dels fets van explicar que ho deien els agressors, i publicada a la web de la sexta: “et moriràs, marieta, no tinc res a perdre”.

Aquestes cinc paraules finals son demolidores, pel que diuen, no tinc res a perdre, i pel que signifiquen, així es com se senten molts dels transgressors de les mínimes normes de convivència, i així es com ho perceben molts ciutadans, principalment els que ho pateixen. Sovint llegim i escoltem que els que tenen l’obligació de defensar els drets dels ciutadans, els que tenen l’obligació de regular i garantir la convivència entre iguals, es lamenten d’aquests tipus de fets, de que no hi ha dret, de que s’han de revisar les lleis, de que no es pot legislar en calent …

Però nomes son paraules, mai canvia res. Mireu, quan maten un noi com ara, o una dona, o a qualsevol persona, es fan uns minuts de silenci i un parell o tres de dies de dol, quan es produeix una violació es gesticulen moltes paraules de rebuig envers els fets delictius, però mai es canvia res, hi continuen havent violacions, agressions i assassinats, i el mes ridícul, el mes patètic que diuen els polítics es que no es pot legislar en calent … quantes dones violades i assassinades, quantes persones agredides i assassinades, hem d’assolir al nostre país perquè d’una vegada per totes els que s’anomenen els nostres representants i defensors, regulin, legislin i facin complir les lleis?

Si no ho fan estan incomplint la legislació i constitució vigent? Que esperem a demanar responsabilitats polítiques, civils i penals?

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com