0 Shares 136 Views

Resar i el mòbil

9 de febrer de 2021
136 Views
Per: Francesc Gannau.-

Quan el pare va estar ingressat, a primers d´any,  per uns lapsus de memòria que li van repetir en poques estones, ho vaig compartir (amb foto inclosa, vestit jo d´”astronauta”) amb les amigues (persones) que compartim un grup de “whatsapp” del nostre estimat i volgut poble. La setmana passada vaig coincidir amb una d´elles (feia cua en un establiment) i em va dir que havia resat per ell i per la seva prompta recuperació; de veritat que li ho vaig agraïr.

Resar o dir una oració és un prec o una súplica que es fa a Déu o als sants; de veritat que no sé si els arriba o no però penso que el què val és la intenció, l´amor que hi posem a l´hora de fer les coses, a l´hora de demanar i és la fòrmula que farà arribar les bones energies, les bones vibraciones al seu destinatari.

En l´època de les noves tecnologies, de les xarxes socials, sobta que una persona vulgui utlitzar el poder de la seva ment per encomanar el bé a una altra; tant de bò ho féssim tots més sovint. Ens hem acostumat a no parlar (ni a trucar-nos) i a dir-nos-ho tot via “whatsapp”, “llibre de les cares”, instagram……, quan reps una trucada (al mòbil, és clar), fins i tot se´t fa estrany que algú vulgui parlar amb tu i frises per saber-ne el perquè….ara utilitzem els correus electrònics per enviar propostes, per quedar amb la gent, a través d´ells t´envien convocatòries, publicitat……..

Soc un fervent defensor del poder de la paraula dita (que no val el mateix que escrita); si escrius téns tot el temps del món per a mesurar i pensar cadascuna de les paraules que us escric…quan parlem hem de pensar molt bé el què direm, amb quin to ho farem, amb quin volum, quina cara hi posarem, amb quins gests l´acompanyarem, si vocalitzarem prou bé, si el què direm serà prou eloquënt, si ho farem en excès o quedarem curts, si serem prou convincents. Diuen però que les paraules se les endú el vent i que el què queda perennement és el mot escrit; tot i que si el què t´agrada és escriure amb llapis, fàcilment amb el temps aquest es podrà anar esborrant tot deixant en l´oblit aquella intenció inicial de voler compartir amb el lector els teus pensaments, els teus raonaments…però sort en tenim d´aquest setmanari meravellós que és el “MONTPEITÀ” que perpetuarà in saecula saeculorum els nostres escrits.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El ball
210 views
210 views

El ball

Redacció - 14 de setembre de 2021
Crims a Sant Fruitós. Capítol 2 .
73 views
73 views

Crims a Sant Fruitós. Capítol 2 .

Redacció - 14 de setembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com