0 Shares 938 Views

Quina vergonya !

29 de setembre de 2018
938 Views

Sóc del Barça, ho soc d’ençà que vaig néixer, com tots els de la meva família.
Tenint un pare com el que vàrem tenir no podia ser d’una altra manera. El meu pare, pels qui no ho sàpiguen, era el Ton Baraldés, el que fou president de la penya blaugrana de Sant Fruitós durant molts anys. Ell ens va encomanar un amor incondicional al Barça i, ni que no guanyessin cap lliga com va passar durant molts anys, el Barça era el nostre equip i calia animar-lo i fer-li costat sempre.

El Barça és més que un club… o potser he de dir que potser era més que un club, i us explico per què ho dic.

El Barça es va adherir al pacte nacional pel dret a decidir, perquè fent honor al seu sobrenom, que és més que un club, representa a Catalunya i al sentir de molts catalans.

És ben cert que no tots els culés són catalans o catalanistes, n’hi ha força que són afeccionats al Barça perquè els agrada el joc que fa com equip de futbol, i són fans dels seus jugadors perquè en tenim de molt bons. Però per a molts culers, el Barça ens importa no solament per com juga, sinó també per com ens representa socialment com a catalans.

Darrerament hi ha una fixació en defensar que no s’ha de polititzar el futbol, com si el futbol no fos una manera del tot normal de reflectir els sentiments d’una població que se sent part d’un club.

En aquesta línia de despolititzar el Barça els periodistes de Catalunya radio avui defensaven la decisió del president del Barça de fer membre de la junta del club a una senyora que és patrona d’una fundació que està en contra del dret a decidir. Aquests periodistes opinaven que el president havia pres aquesta decisió per tal de fer veure arreu del mon que al Barça hi cap tothom , que és transversal i totes les idees i opinions hi tenen cabuda.

Jo també ho crec i accepto que gent de dretes i d’esquerres puguin ser del Barça, que ho puguin ser afeccionats de qualsevol país, religió o creença. Però anar en contra del dret a decidir és anar en contra del que defensen moltes persones a Catalunya, és treballar perquè els catalans no puguem votar per decidir el nostre futur i per aquí crec que fa aigües aquest argument que defensa que al Barça hi poden cabre totes les opinions.

El president Bartomeu ha nomenat com a nou membre de la junta directiva del club a la Sra. Marta Plana Drópez. Aquesta senyora és patrona de la Fundacion Juntos Sumamos, que es declara contraria al dret a decidir i defensa la unitat d’Espanya, i per més inri és directiva de Digital Origin, que va ser la primera empresa que va traslladar la seva seu de Barcelona a Madrid ara fa uns mesos després de la votació del dia 1 d’octubre.
A mi em fa vergonya que el president del Barça hagi pres aquesta decisió i per tant que vulgui que una dirigent del Barça treballi per evitar que els catalans puguem decidir democràticament el nostre futur.

Joan Baraldés

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
19 views
19 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com