0 Shares 239 Views

Opinions de sobretaula: Tradicions

2 de maig de 2023
239 Views

Cada país té un seguit de tradicions que el caracteritzen i li donen un tret diferencial respecte als altres. Catalunya, com tots els països té les seves tradicions, i de les més destacades i que ens fan sentir catalans són: Sant Jordi, el fer cagar el tió i  la castanyada.

La continuïtat d’aquestes tradicions però, perilla cada cop més per la contraposició de les que ens venen imposades per la gent de fora i les modes que la globalització ens ha portat.

De la castanyada molta gent en passa i es decanta pel Halloween, una tradició americana que arreu del món ha fet forat i a casa nostra també, especialment entre els emigrants espanyols i els sud-americans, que no entenen el per què ni el sentit de la castanyada i veuen més internacional i divertit disfressar-se de monstre i sortir al carrer a demanar caramels.

El mateix passa amb la tradició de fer cagar el tió, tot i que pot semblar divertit, molts prefereixen que els regals els hi portin el Pare Noel, una tradició del nord d’Europa que també s’ha exportat i arrelat arreu del món.

I aquests dies hem viscut la tradició de celebrar el Sant Jordi, regalant roses i llibres a les persones estimades en senyal d’amor, però en contraposició a aquesta celebració tan catalana, en el mes de febrer molts celebren el Sant Valentín, el dia en què els espanyols fan saber el seu amor per les persones estimades. Alhora i al mateix temps que celebràvem Sant Jordi,  s’ha celebrat la feria d’abril, una tradició exportada d’Andalusia i que ja fa anys que es celebra també a Catalunya, on hi viuen molts immigrants andalusos.

Totes les tradicions son respectables i, si una cosa tenim els catalans pel fet que conviuen al nostre país gent d’arreu del món i de cultures ben diferents, és que ho respectem tot i a tots, però això a vegades, si no defensem i potenciem el que és nostre i som conscients que les nostres tradicions es poden acabar perdent, és el primer pas perquè això passi sense adonar-nos-en.

Tenim en l’ús de la nostra llengua, el català, un exemple ben clar del que li pot passar a una tradició si no se la defensa i es potencia, tant des del govern com des de cadascun de nosaltres.

Si la cultura catalana, que n’és el tret diferenciador del nostre país envers els altres, no la defensem amb allò que més la caracteritza, la nostra llengua i les nostres  tradicions, correm els risc de desaparèixer com a país.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma  —B—
355 views
355 views

Nota del Consell parroquial: Diumenge 25 de febrer II de Quaresma —B—

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 23 de febrer de 2024
Horaris del cap de setmana ASFE
272 views
272 views

Horaris del cap de setmana ASFE

Redacció - 23 de febrer de 2024
Editorial 1677
331 views
331 views

Editorial 1677

Redacció - 23 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com