0 Shares 168 Views

Les identitats dissidents protagonitzen el cartell de la 27a edició de Fira Mediterrània de Manresa

13 de març de 2024
168 Views
La imatge de la propera edició de la Fira és obra del manresà Estudi +3

L’estudi de disseny manresà Estudi +3 és l’autor del cartell de la 27a Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 10 al 13 d’octubre de 2024. Seguint les indicacions de la Fira, Jordi Mestres, creatiu i responsable de l’estudi, ha presentat una proposta visual que juga amb el concepte de les identitats dissidents que conviuen amb les identitats tradicionals, una temàtica que tindrà protagonisme destacat tant a nivell artístic com professional durant la propera edició de la Fira.

La proposta d’Estudi +3 és una imatge impactant, singular i atractiva, on es veu la part baixa del cos d’una persona que va descalça, i on es veu una mà en el lloc on hi hauria d’haver el peu dret. El peu i la mà, amb unes ungles d’un vermell llampant, donen, a primer cop d’ull, una sensació de dissidència, però aquests elements estan perfectament ajustats per habitar aquesta contradicció. Els colors utilitzats són vius, mediterranis i molt festius (el groc del fons, el vermell de les ungles i el verd i el vermell dels pantalons, que recorden als que utilitzen els Capgirells del correfoc de Manresa dels Dimonis de Xàldiga Taller de Festes).

Amb aquesta imatge el dissenyador plasma el concepte de les dissidències, un tema que ha estat recorrent a diferents nivells durant les darreres edicions de la Fira, i ho continuarà sent durant la propera edició. Per explicar el concepte, utilitza una frase extreta de la proposta Folk As Queer, de L’Esbord de Pere Seda (proposta inclosa al programa d’acompanyament als creadors contemporanis que parteixen de la cultura popular com a motor creatiu, l’Obrador d’arrel): “Construir una identitat dissident que convisqui amb la identitat tradicional i trobar la manera d’habitar aquesta contradicció”. Aquesta idea es pot entendre des de vessants diverses: des de la dissidència de gènere fins a la dissidència cultural, geogràfica. Per aquest motiu, aquesta connexió conceptual amb les identitats no normatives, identitats híbrides o identitats dissidents, s’ha fet sortejant l’estereotip directe de gènere o territori i poder englobar-les a totes. Es tracta de plasmar la idea de com diferents identitats poden conviure entre elles amb normalitat mantenint la seva essència.

L’estudi de disseny

Estudi +3 és un estudi gràfic i de comunicació manresà especialitzat en imatge corporativa (branding, publicitat, packaging, espais corporatius, etc.) i en disseny editorial. El seu responsable, Jordi Mestres, amb més de 30 anys de trajectòria, va ser membre fundador d’Angle Editorial i actualment de l’editorial Edito especialitzada en art, història i patrimoni.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com