0 Shares 306 Views

Les Caramelles del Pla del Puig

24 d'abril de 2023
306 Views

El divendres 31 de març, l’escola Pla del Puig, va tancar el segon trimestre celebrant les Caramelles sota el cobert de la màquina de batre. Aquest espai tan bonic i emblemàtic del poble va acollir les danses i cançons que van realitzar tot l’alumnat de l’escola, des dels més petits fins els més grans.

Aquesta és una festa tradicional catalana molt arrelada a la nostra terra i que a través de cançons populars i danses se celebra l’arribada de la primavera i dels dies de Pasqua. Diferents colles de cantaires van pels carrers, places i masies dels pobles cantant cançons que parlen de l’arribada dels ocells, de les flors o de les feines que s’han de fer al camp en aquestes dates. Un cop han cantat i ballat, és tradició que la gent del poble, que ha gaudit escoltant aquestes cançons, els obsequi amb ous i d’altres donatius. Els infants i alumnes de l’escola, a diferència de l’agraïment tradicional, van ser obsequiats amb grans aplaudiments.

Segons Joan Amades, en el llibre “Les diades populars catalanes”, el nom que rep aquesta festa deriva de calamella, un instrument rústic de vent, fet de canya o fusta amb embocadura de flabiol o de llengüeta i que acompanyava els cants. Aquesta informació tan interessant va arribar a orelles dels més petits de l’escola gràcies a la visita de l’Anna Maria Riera, directora musical de les Caramelles a Sant Fruitós de Bages. Amb ella van conèixer moltes més coses com el nom dels diferents elements del vestuari tradicional de la festa, cançons i jocs musicals.

Així d’alegres vam acabar el segon trimestre: més contents que unes pasqües!

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Joan Altimiras Queralt ha mort a l’edat de 89 anys.
202 views
202 views
Editorial 1678
479 views
479 views

Editorial 1678

Redacció - 1 de març de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades
441 views
441 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades

Galdric Sala - 29 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com