0 Shares 104 Views

Cantània

6 de juny de 2024
104 Views

Cantània és un projecte del Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona, que a la Catalunya central, s’organitza en col·laboració amb el Servei Educatiu del teatre Kursaal.
Consisteix a formar part del cor d’una cantata que s’interpreta a la Sala Gran del teatre Kursaal de Manresa juntament amb altres escoles del servei territorial interpretada per actors professionals i amb músics en directe.


Cada curs, l’Auditori estrena una nova cantata per a un conjunt instrumental i cor, signada per prestigiosos músics i lletristes catalans. Aquest any la cantata porta per nom “El Naufragi” dels quals, la música ha anat a càrrec del prestigiós compositor català Marc Timón i les lletres per part de l’humorista i comunicador català Jair Domínguez.
“El Naufragi” tracta d’un grup d’alumnes que es disposa a fer el viatge de final de curs en un enorme creuer. El vaixell s’enfonsa i han de sobreviure en una illa on posen en debat de quina manera han de viure sense adults que els supervisin; la Martina creu que és una bona oportunitat per crear una societat a imatge i semblança d’aquella d’on provenen: fer carreteres, desviar rius i, per sobre de tot, muntar una empresa d’exportació de cocos per fer-se milionària. En Biel per la seva banda, vol apostar per fer servir els recursos naturals de manera responsable i crear una societat sostenible. Les tesis de la Martina s’imposen i creen l’empresa Cocos S.A. consumint tots els recursos de l’illa duent-la al desastre i provocant un canvi de clima sobtat fent premonitòries les tesis i advertències del Biel. L’arribada d’una tempesta que ho arrasa tot serà el detonant que els farà veure que, l’única manera de fer les coses és fer-les bé i que l’ecologia i el respecte pel planeta és el millor que podem fer per salvar el món.


A l’escola duem a terme el projecte a 5è de primària. Per ells és una experiència única, ja que tenen l’oportunitat de posar dalt l’escenari el treball fet durant tot el curs a l’àrea de música, on eduquem els alumnes el gust musical, la cultura de l’esforç, l’empatia cap als nostres artistes preferits, etc.


La Cantània és perfecta per treballar tot això, perquè a més de complir certs aspectes del currículum, també treballem perquè la societat del futur tingui una sensibilitat, una mirada positiva i tingui esperit crític cap a la cultura fent-los protagonistes del seu propi aprenentatge.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1693
1705 views
1705 views

Editorial 1693

Redacció - 14 de juny de 2024
14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang
51 views
51 views

14 de juny: Dia Mundial de les Persones Donants de sang

Comunicació del Banc de Sang - 14 de juny de 2024
El racó del lector
81 views
81 views

El racó del lector

Redacció - 13 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com