0 Shares 621 Views

La filòloga Ignacia Nacenta guanya el 31è Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa

22 de maig de 2019
621 Views

La filòloga i professora de català, Ignacia Nacenta (Sant Fruitós de Bages) guanya el 31è Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb “Nines Russes”.

L’obra comença quan un matrimoni decideix complir una vella il·lusió i es compra una casa davant del mar, un fet que porta a la parella a patir uns crisi econòmica i és el inici d’una espiral de problemes. Una obra vivencial, reflexiva i intimista sobre ‘’vida de les persones de carn i ossos’’, en paraules del president del jurat, l’escriptor Josep Borrell, qui n’ha destacat el domini de la narrativa i el ritme amb que està escrita. Amb l’argument de la vida quotidiana de la protagonista es descobreix ‘’la vida dins les vides’’ en un paral·lelisme amb les nines russes que donen títol a la novel·la, segons Borrell, qui s’ha referit al bon nivell narratiu de les obres presentades en aquesta edició, encara que el jurat ha considerat deixar desert l’accèssit, dotat amb 1.000 euros.

El jurat encarregat de valorar tots els originals el formen l’escriptora i periodista Llúcia Ramis, els escriptors Pep Coll i Albert Villaró, la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé, i el també escriptor Josep Borrell, que actua com a portaveu. Pel que fa a la primera edició de l’obra guanyadora “Nines russes” serà publicada per Pagès Editors.
Nacenta, de 44 anys, és llicenciada en Filologia Catalana i Filologia Hispànica i màster en Literatura Catalana i actualment imparteix classes de català a l’institut de Navarcles. En la seva faceta literària ha participat en diferents certàmens sent guanyadora del Concurs de Relats de Sant Jordi 2015 atorgat per Regió 7.

La guanyadora s’ha mostrat molt il·lusionada amb el premi ja que es tracta de la seva primera novel·la i ha recordat els anys que va viure a Lleida, on va cursar els seu estudis.

Íngrid Plaza

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

La psicomotricitat a la Llar d’Infants
119 views
119 views

La psicomotricitat a la Llar d’Infants

Llar d'Infants Les Oliveres - 28 de febrer de 2024
Rua del carnestoltes de l’Institut Gerbert d’Aurillac
137 views
137 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com