0 Shares 553 Views

Junts per combatre el Risc d’Exclusió Social

15 de desembre de 2020
553 Views
Per: Xus Domene.-

 

A punt de tancar el primer trimestre escolar amb “normalitat i presència” a les escoles i l’institut del nostre municipi, ens cal expressar i manifestar una certa satisfacció pels reptes col·lectius i individuals superats.

Venim d’un confinament viscut de forma molt diversa pels nostres infants, amb pèrdues de familiars, feines, relacions estables, suports educatius immediats i pèrdua d’aprenentatges individuals i col·lectius. S’han oblidat determinats hàbits i rutines escolars, moltes de les que aportaven a l’infant seguretat i garantia d’avançar, es van aturar, deixant a molts nens i nenes en una situació complicada i d’extrema vulnerabilitat.

No podem baixar l’alerta davant les necessitats reals. El retorn a l’escola ha evidenciat el desequilibri i les diferències que pateixen alguns dels nostres infants i les seves famílies en aspectes educatius i socials.

Cal valorar els esforços de les direccions i dels professionals que han estat treballant de valent per detectar, compartir, guarir i establir suports efectius per garantir i compensar aquesta nova situació educativa i social.

Per aquesta raó, també cal donar valor a les iniciatives institucionals com la que  porta a terme l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, amb un equip de govern de consens juntament amb els seus equips tècnics,  creant i posant a l’abast de les escoles i de les famílies un  nou programa d’atenció als infants en rics social, un espai amb acompanyament humà i professional, un espai on es facilita i es dóna el suport necessari al procés d’ensenyament i d’aprenentatge dels infants.

El fet de poder compartir experiències, sentiments, angoixes, dubtes i experimentar avenços ajuda a compensar el desequilibri i enfortir de manera individual les seves capacitats.

Iniciatives com aquesta, són preventives, compensatòries, reals i del tot necessàries a nivell educatiu i social, són les què ens dóna qualitat com a societat. Ens fa tornar a creure amb la sensibilitat de les accions i decisions polítiques, no populistes.

Ens cal treballar, conjuntament, per tal d’estar a l’alçada de les circumstàncies, mostrant-nos sensibles i continuar apostant per aquests projectes, invertint i posant els recursos que calguin per crear noves oportunitats.

Agrair i felicitar a tots els docents i professionals que intervenen a les escoles, a les famílies que han cregut en el programa, als usuaris i a tots els nens i nenes i joves de Sant Fruitós per la seva capacitat de resiliència i superació i a l’Ajuntament de Sant Fruitós per prioritzar iniciatives socioeducatives i facilitar els recursos.

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com