0 Shares 706 Views

Ja hi tornem a ser

30 de juliol de 2018
706 Views

De fet hauríem de dir que no hem deixat de ser-hi. De nou milers de persones s’han manifestat a Barcelona per reclamar la llibertat dels presos polítics, però cada dia n’hi ha centenars o milers que en molts llocs diferents també en demanen la llibertat cantant a les places dels pobles o penjant llaços grocs als indrets més insospitats.

La Meritxell Lluís, que és la companya del Josep Rull, en un escrit seu ens explica que els primers dies en que en Rull estava empresonat li demanava si la gent el recordava…
Privar de llibertat a una persona de forma injusta és molt fort, sentir-se privat de llibertat injustament encara ho ha de ser més, però pensar que això potser no serveix de res si la gent no et recorda, si no donem importància al fet i al sacrifici que tots ells fan pel seu país, en definitiva per nosaltres, ha de ser immensament dur. Seria d’una crueltat enorme que ens oblidéssim d’aquells que estan tancats a la presó per defensar els nostres interessos, seria imperdonable que no féssim tot els que estigui a les nostres mans perquè puguin sortir lliures tan aviat com sigui possible i seria mesquí no agrair-los el seu sacrifici i el de les seves famílies i amics pel sofriment injust que els fan viure uns jutges polititzats que no cerquen la justícia sinó la venjança i la humiliació d’aquells que han gosat anar, pacíficament, en contra dels seus ideals i de la manera d’entendre un país, que ells consideren indivisible, i que per mantenir-lo així són capaços de tot el que convingui, fins i tot de ser injustos, malgrat ser els representants de la justícia.

Sempre tindrem presents i recordarem als que son a la presó o l’exili perquè així els hi agraïm el que fan per nosaltres i els hi donem forces per resistir. No podem normalitzar una situació injusta perquè seria una injustícia fer-ho. Hem de defensar cada dia el seu dret a la llibertat i a la lliure expressió de les seves idees perquè al fer-ho ens defensem a nosaltres mateixos. A partir d’aquest diumenge aproparem les nostres veus i cantarem per la seva llibertat al costat mateix de la presó dels Lledoners.

I continuarem sent-hi i no els oblidarem perquè cada dia hem de recordar que estem lluitant per la nostra llibertat.

Joan Baraldés

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1775 views
1775 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
48 views
48 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com