0 Shares 674 Views

Intercanvi a la vida.

15 de juny de 2019
674 Views

Montpetit 1 – juny 2019


Autora: Beth Sánchez – Escola Paidos – 5è. Eduació Primària.

Sempre hi ha dos tipus de famílies, una d’elles és la divertida, la que sempre s’ho passa bé i l’altre és l’avorrida, la que mai vol fer res.
En Jordi és de la família divertida, sempre estan de bon humor perquè no paren de fer coses amunt i avall.
En canvi el seu cosí Marc és tot el contrari, la seva família sempre està de mal humor, tot el dia cridant, no tenen ganes de fer res i només estan amb la tele i amb la tablet.
El dia de Nadal ja ha arribat, tothom està molt emocionat menys la família avorrida, però això va canviar.
El dia de Nadal les dues famílies es van reunir per fer el sopar de Nadal com cada any. A la nit va passar una cosa estranya mentre tots dormien. Va entrar un follet dolent a casa que va venir a agafar l’alegria que tenien dins, el mateix va fer amb la família avorrida i quan li va treure l’avorriment li va posar l’energia alegre. Després a la família alegre li va ficar l’avorrida.
El dia següent es van reunir tots i van veure que passava alguna cosa estranya, en Jordi estava molt apagat, no volia jugar amb el seu cosí i el Marc estava molt animat i amb ganes de jugar. L’àvia Núria estava observant els dos nens i veia que alguna cosa havia passat. Mai havia vist en Marc tan content i tan xerraire, semblava que li haguessin canviat el nét, però en canvi, estava molt preocupada per en Jordi, el veia tan trist. L’àvia també es va donar compte que el pare del Jordi estava molt ensopit, no deia ni mu. En canvi el pare del Marc estava molt xerrameca, molt divertit i no parava d’ajudar a l’àvia. De sobte, l’àvia va veure una cosa petitona de color verd que estava sota la taula amb cara d’entremaliat. Va córrer cap a ell sense que se n’adonés i el va enganxar per l’orella. Li va dir:
– Què hi fas aquí poca vergonya? Es pot saber què has fet amb les meves dues famílies, segur que n’has fet alguna?
Va respondre el follet:
– Estic passant-m’ho pipa fent de les meves. M’encanta fer bestieses, ja ho saps.
Diu l’àvia:
– Doncs fes el favor d’arreglar-ho si no vols que t’amagui la llonganissa que tota la vida has anat robant d’amagades. Et penses que no ho he vist tots aquests anys?
El follet va quedar parat i va dir:
– Ho sabies? Si que ets bona persona, no m’has dit mai res i sempre has deixat la llonganissa penjada. Ets molt bona persona. Et penso compensar per tots aquests anys.
Van sopar tots a casa l’àvia i després de fer les postres de cop i volta totes les dues famílies van començar a riure, a parlar, a fer tonteries i no paraven d’ajudar l’àvia.
En follet va portar l’energia divertida a tots, feien goig de veure. Va passar per allà el follet amagat i l’àvia li va aclucar l’ullet.


Narrador: Jordi Altimira

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Aprenem tot jugant i experimentant
59 views
59 views

Aprenem tot jugant i experimentant

Llar d'Infants Les Oliveres - 19 d'abril de 2024
No és veritat – Mireia Calafell
75 views
75 views

No és veritat – Mireia Calafell

Francesc Canellas - 19 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com