0 Shares 275 Views

“FLOHMARKT”: Un mercat de segona ma, molt apreciat al països nordics –

5 d'octubre de 2023
275 Views

Un inesperat encontre amb el meu estimat amic Galdric va donar lloc a una entrevista, la de la nova secció del Montpeità, “Entrevistes a l’atzar”. Amb escassos moments per reflexionar sobre les respostes i sense possibilitat de matisar-les, vaig ser abordat amb una pregunta concreta: “Què li diries a l’alcalde?”. La meva resposta va ser senzilla: “Revitalitzar el nostre poble amb un mercat de segona ma”.

La meva proposta és simple i potser ja existeix una versió semblant al nostre mercat d’antiguitats, però la meva visió és diferent. Imagineu un mercat de segona mà mensual al cor del nostre poble, on tothom tingui l’oportunitat de donar una segona vida als objectes del seu dia a dia. Un lloc on qualsevol pot muntar una parada i oferir aquells articles que ja no necessita.

Aquest mercat no seria només un espai per a objectes antics, sinó també un lloc on trobar roba infantil com nova, joguines, roba que ja no ens queda bé, ja sigui per haver engreixat o aprimat, bicicletes, llibres que ens van encantar i ara estan oblidats a les prestatgeries. Per què no donar l’oportunitat a altres persones d’apreciar aquestes coses com ho vam fer nosaltres en el seu moment?

Aquest mercat seria un punt de trobada per a la nostra comunitat, un lloc per conèixer gent nova i interactuar de manera més personal que a través de les fredes pantalles dels dispositius electrònics. Seria una alternativa més càlida i propera a les plataformes de venda en línia com Wallapop.

A més, podríem considerar l’opció d’incloure una food truck que ofereixi menjar i begudes, proporcionant un espai per compartir converses i oblidar-nos, encara que sigui per un temps, de les pantalles que ens envolten. Aquest mercat no només seria una oportunitat per vendre sinó també per aprofitar les coses i permetre que els residents del poble comprin articles a preus justos.

En resum, el Mercat de Segona Mà seria un esdeveniment que reviuria el nostre poble, un lloc de trobada, d’intercanvi i d’oportunitats, una iniciativa que potencialment ens uniria com a comunitat i ens permetria gaudir de tot allò que hem estimat en el passat, donant-li una nova vida i significat.

Carles Hambach

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Joan Altimiras Queralt ha mort a l’edat de 89 anys.
200 views
200 views
Editorial 1678
476 views
476 views

Editorial 1678

Redacció - 1 de març de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades
440 views
440 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs. Calçotades

Galdric Sala - 29 de febrer de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com