0 Shares 214 Views

Estem fotuts

11 de maig de 2023
214 Views

És evident que haurem patir cada vegada més si persisteix aquesta maleïda sequera que estem suportant els darrers anys, amb la conseqüent escassedat d’aigua que això provoca. L’aigua serà en el futur un dels bens més preuats per a nosaltres i el  seu consum només assequible per a uns quants? Potser no cal que ens vingui de nou aquest problema ja que en alguns països, sobretot els més càlids, fa moltíssims anys que viuen amb moltes dificultats pel tema de  l’aigua. Fa massa temps que estem immersos llargs períodes de sequera. Malauradament  pel que ens diuen els meteoròlegs, no es preveuen canvis que hagin de capgirar la dramàtica situació que viu el planeta.

Davant d’aquest nefast i complicat panorama ja va sent hora de considerar que aquesta situació que ens afecta s’hauria de començar a tractar amb més contundència. I com s’ha de fer això? Es difícil conscienciar tothom de les complicades mesures que possiblement s’hauran de dur a la practica envistes a la situació que s’està vivint; de l’aigua en depenem tots: rics, pobres, l’agricultura i la nostra alimentació, el turisme, la vida…,o sigui, que estem ben fotuts.

Els experts ens adverteixen que el canvi climàtic continuarà inevitable i irreversible, mentre el món persisteixi entossudit a mantenir  l’insostenible estil de vida actual. És obvi que el que s’ha fet fins ara per combatre aquest enrenou mundial, és insuficient per a combatre’l. Tot fa pensar que s’està caminant amb massa cautela, tot esperant una solució salvadora que possiblement no arribarà. Ens caldria fer un esprint tots plegats per intentar capgirar la situació, encara que sigui patint una mica. Si no passa res d’inesperat ja veurem com acaba tot això.

Mentre escric aquest article intento assimilar com s’ha pogut arribar a aquesta malaurada situació que no va bé a ningú. Per sort, nosaltres tot i viure en un terreny  secallós i terra migrada i pedregosa, a certa profunditat, tenim una reserva d’aigua important. Un petit mar, hi deu haver. Dels Pirineus diuen que ve aquesta aigua; no m’ho acabo d’empassar, perquè allà dalt darrerament ni hi plou  ni hi  neva  gaire. O sigui, que això vol dir que  en alguns llocs d’aigua n’hi ha, i molta!! Tan debò plogui aviat i que tothom  pugui normalitzar els seus costums que tant es troben a faltar. Sense aigua, no anem enlloc.

Parlant d’aigua; en bevem prou?

Fa anys que sento la mateixa cançoneta; ens recomanen que hem de beure dos litres d’aigua cada dia per mantenir-nos en forma. Sempre hi ha estudis que apunten que la manca d’hidratació del nostre cos pot ser causa d’envelliment o de reducció d’esperança de vida; aquesta alerta, que ens hauria de generar un cert temor no sembla que inquieti gaire a la majoria de gent. Crec que per contrarestar aquesta qüestió podríem intentar canviar una mica els nostres hàbits a l’hora de menjar, i  tornar a les sopes: de verdures, de peix, de pastes i, ara que ve l’estiu, acostumar-nos a introduir a la nostra dieta brous freds, de meló, síndria, gaspatxos… Qualsevol rutina pot ser bona si ens ajuda a trobar-nos millor i ens allarga la vida oi?

Sopa de menta. És una sopa reconfortant i aromàtica que va bé per entonar el cos i el ventre. S’ha d’elaborar amb menta fresca que podeu tenir en qualsevol lloc de l’exterior de la casa. Sempre recomano que en tingueu diverses varietats d’herbes aromàtiques, per fer-ne ús quan les necessiteu.

Poseu a bullir aigua o brou de verdures amb unes branquetes de menta. Al cap de cinc minuts la traieu i hi afegiu unes llesquetes de pa, tallades finetes, un  raig d’oli i sal. Deixeu bullir deu minuts a foc suau i ho tritureu amb la batedora. Hi podeu posar un ou o dos, que batreu tot junt.

Sopa de meló amb pernil. De cara l’estiu aquest plat el podríem fer almenys un cop a la setmana. És econòmic, ràpid de fer i molt sa pel al cos. Talleu a daus un meló que estigui al seu punt. El poseu a la batedora amb un pols de sal, pebre blanc i un pot petit de crema de llet. Tritureu i ho poseu a la nevera. Talleu a tires ben fines, uns talls de pernil i els feu fregir amb un raig d’oli. Poc a poc fins que estiguin cruixents; les escorreu. A l’hora de menjar, poseu la sopa en plats individuals o bols, el pernil pel damunt i un raig d’oli d’oliva cru.

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El Racó del lector. Transformador
251 views
251 views

El Racó del lector. Transformador

Redacció - 28 de març de 2024
27è Torneig de Pasqua Paidos
62 views
62 views

27è Torneig de Pasqua Paidos

Escola Paidos - 28 de març de 2024
Lliurament del Premi MONTPEITÀ 2023
85 views
85 views

Lliurament del Premi MONTPEITÀ 2023

Redacció - 28 de març de 2024
Editorial 1682
800 views
800 views

Editorial 1682

Redacció - 28 de març de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com