0 Shares 654 Views

És cosa de tots i de fer-ho bé

16 de desembre de 2020
654 Views

Per: Jordi Morros.-

 

Per motius de feina, la de periodista, he tingut la possibilitat de parlar amb metges que hi entenen d’això de la covid. Que la van viure professionalment, i que en algun cas la van patir a la primera onada, la que a tots ens va agafar per sorpresa per la seva virulència i perquè es va desfermar de cop i volta, tot i que el que estava passant a Xina primer, i el que va sacsejar Itàlia després, ens va advertir que alguna cosa passava. Hi havia qui ens deia que era com una grip i no li vem donar importància.

Però al que anava, que si no em distrec. Deia que he tingut l’oportunitat d’entrevistar metges que en saben, i el que m’han dit tots és que sovint no ens agafem la pandèmia seriosament. Que és més greu del que sembla, que no tothom qui la pateix és un avi o una àvia amb problemes previs. Tots van estar d’acord en què o fem les coses molt bé, o ens vindrà a sobre una tercera onada que se’ns tornarà a menjar. I també tots em van advertir, i així ho vaig deixar escrit, que si per ells fos no hi hauria una desescalada, sinó que serien molt més prudents i anirien més a poc a poc.

És clar que són metges. Vull dir que no es dediquen al món de la restauració, ni tenen un bar, ni al món de la cultura, la música… Un equilibri complicat, aquest de l’economia i la covid. Molta gent viu del Nadal.

Tot i així no em puc estar de dir que els professionals sanitaris han sigut i encara són els notaris de la pandèmia. Ningú com ells saben el que passa dins una UCI, dins una planta d’aïllament amb malalts del coronavirus. Del patiment que ocasiona als pacients, sols perquè no ho puguin encomanar a ningú, i als familiars. Es tracta d’això, de tallar les cadenes de transmissió.  Per això els metges deien allò que a tots ho fem molt bé, o no hi haurà manera.

En canvi Salut calcula que 3 de cada 10 persones que haurien d’estar confinades i aïllades durant 10 dies per no escampar el virus perquè en són portadors no compleixen la norma i fan vida relativament normal, amb la qual cosa el virus campa a la seva. Un mort ja és massa. 16.000 a Catalunya ja no cal dir. O sigui que si no volem una tercera onada tinguem clar què fer i sobretot què no fer. Salut !

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Eleccions al parlament de Catalunya
98 views
98 views

Eleccions al parlament de Catalunya

Redacció - 17 de maig de 2024
Editorial 1689
1392 views
1392 views

Editorial 1689

Redacció - 17 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Sense miracle
1236 views
1236 views

Secció FC Fruitosenc: Sense miracle

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 16 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com