0 Shares 50 Views

Els àngels no ploren.

10 d'octubre de 2021
50 Views

Text: Xavier Gonzàlez-Costa – Il.lustració: Bet Calderer

Els àngels no ploren. Són éssers eteris, fantasies servides per edulcorar l’apocalipsi inevitable que ens espera al final dels nostres dies. Una inspiració recurrent que comença qui sap quan i que no s’acabarà pas amb el punt final d’aquestes línies. Metàfores malinterpretades d’una innocència rousseauniana que s’esvaeix en la corrupció humana, a mesura que ens anem fent grans.

Tanmateix, és innocència o ignorància? És corrupció o condició? És la palla mental d’un filòsof antic o l’observació lúcida d’una persona atrapada enmig d’una societat que no té època ni edat, perquè es gronxa eternament abraçada al pèndol de la dualitat entre el bé i el mal, la vida i la mort, el cel i l’infern, la llum i la foscor, el blanc i el negre, el nord i el sud, la dreta i l’esquerra, el sí i el no, l’amor i l’odi, el jo i els altres, ser i tenir, l’amistat i l’enveja, la confiança i la traïció, la pau i les guerres, guanyar i perdre, el càstig i el perdó, l’estaca i la revolta, l’esperança i la desesperació, la pobresa i la riquesa, el plaer i el dolor, llegir i escriure, la intel·ligència i la força, el seny i la passió, el sentiment i la raó, el progrés i el fanatisme, l’evolució i la religió, la pregària i la cançó, el compromís i la mandra, la llibertat i la por, el dret i la justícia, o la indefensió i l’abús de poder que ara i, d’una manera o altra, sempre omple els informatius i les xarxes de vergonya i de culpa per omissió?

Els àngels no ploren, però, quan veuen el món des de l’altura, segur que alguna llàgrima se’ls escapa galta avall.

“Si t’ha agradat aquest conte de Xavier Gonzalez-Costa amb il·lustracions de Bet Calderer i en vols llegir més, ho pots fer a la secció “A la vora del foc” de NacióBerguedà”. –> i linkar aquí:

https://www.naciodigital.cat/bergueda/especials/680/pagina

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Un matí de diumenge.
18 views
18 views

Un matí de diumenge.

Redacció - 17 d'octubre de 2021
Les tres pedres
17 views
17 views

Les tres pedres

Redacció - 16 d'octubre de 2021
F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs
1012 views
1012 views

F.C. Fruitosenc. Secció 4 Tocs

Redacció - 16 d'octubre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com