0 Shares 1662 Views

Els alumnes de 2n de primària de l’escola Pla del Puig visiten el Museu de Sant Fruitós de Bages

13 de juny de 2017
1662 Views

Els alumnes de 2n de primària de l’escola Pla del Puig visiten el Museu de Sant Fruitós de Bages
El divendres 26 de maig el grup de 2n de primària van visitar el Museu de Sant Fruitós de Bages.

Durant un matí els alumnes es traslladaren enrere en el temps, fins a principis del segle XX, i van anar a parar a una casa de la sagrera del nostre municipi, can Bon Jan, que pertanyia a l’església.

Els homes treballaven a pagès i les dones, pals de paller de la família, tenien cura de la casa, del marit, dels avis i dels fills i complementaven l’economia familiar cosint i teixint.Aquesta visita va concloure un treball previ fet a l’escola sobre l’època preindustrial, relacionat amb el projecte d’història realitzat aquest curs per tots els alumnes del centre sobre la Revolució Industrial.

Des d’aquí aprofitem per donar les gràcies a la gent del Museu per aquesta iniciativa, pel caliu humà en la caracterització dels personatges i també agrair la seva gentilesa per deixar-nos uns quants objectes que utilitzarem aquest dissabte 10 de juny, a la tarda, en la nostra festa de final de curs que es farà al pavelló d’esports.

Un any més, com portem fent des de l’inici de l’escola, aixecarem el teló amb una representació, per part de tots els alumnes del centre, del temps històric treballat al llarg del curs. Aquest any serà la Revolució Industrial i és per això que pagesos, artesans, obrers, criatures, fàbriques i colònies tèxtils faran reviure un temps cabdal del nostre passat. Un temps molt important que identifica el nostre patrimoni industrial i la nostra societat actual.

Isabel Morales
Directora del centre i mestra de medi de 2n de primària

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com