0 Shares 797 Views

El Procés…continua

14 d'abril de 2018
797 Views

Ja fa 4 anys, quan el president Mas presidia la Generalitat i encapçalava el procés, veient com anaven les coses, jo comentava que, al final, el que més podria accelerar l’obtenció de la independència de Catalunya possiblement seria que el govern de l’estat posés al President de la Generalitat a la presó. D’aquesta manera tindríem un màrtir i tot s’acceleraria…

Ara tenim a Consellers empresonats i a l’exili i el darrer president de la Generalitat, el molt honorable Carles Puigdemont, tancat en una presó d’Alemanya…
Ens sobren màrtirs i el procés continua tant o més embolicat que mai, però si una cosa s’ha aconseguit és la d’internacionalitzar el problema català i començar a veure com alguns estats pressionen el govern espanyol perquè deixi de judicialitzar la qüestió i comenci un diàleg polític que aporti solucions.

Aquests estats que comencen a criticar l’actitud dels governants espanyols en realitat no estan defensant la independència de Catalunya sinó que critiquen la falta de democràcia d’un estat, l’espanyol, que lluny d’afluixar el seu tarannà repressiu, cada dia obre nous fronts i inculpa a més persones i entitats.

La finalització del procés no esdevindrà a curt termini com ens havien fet creure i molts pensàvem que passaria, farà falta força temps per doblegar la voluntat, ja no solament del govern espanyol sinó també del partits d’àmbit espanyol que tampoc volen sentir a parlar de la independència de Catalunya.
Possiblement haurem de passar per una negociació on tots hauran de cedir i rebaixar expectatives…

On les aspiracions d’autogovern hauran de passar per un estat federal, on les competències de cada comunitat estiguin clarament blindades per la llei…..

Però veient el que ha passat fins ara, crec que tots tenim clar que sense les manifestacions dels 11 de setembre, les aturades generals, els consellers a les presons i els exiliats… tot això no hauria avançat gens.

I, tot i que el procés acabi aconseguint en comptes de la independència desitjada només un estat Federal, que és el que defensaven els partits partidaris de la 3a via, els que deien que calia trobar majories per reformar la constitució només parlant i negociant amb els partits estatals que són els que conformen les majories, podem dir que tampoc ells tenien raó, veient què opinen i com actuen els polítics espanyols quan es demana més autogovern per Catalunya.

La lluita continua i cada dia serà més cruenta, però no podem afluixar o ens esclafaran sense pietat. Catalunya serà un estat només si continuem lluitant per aconseguir-ho. El 15 d’abril hem d’anar tots a la manifestació de Barcelona

El Procés…continua

Joan Baraldés

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Resultat enquesta “Comerç al carrer, edició de tardor”
127 views
127 views

Resultat enquesta “Comerç al carrer, edició de tardor”

Comunicació Associació de Comerciants de Sant Fruitós de Bages - 29 de novembre de 2023
Reunió del Consell Municipal de Cultura
48 views
48 views

Reunió del Consell Municipal de Cultura

Redacció - 29 de novembre de 2023
Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar
53 views
53 views

Més d’un miler de jocs i joguines per triar i remenar

CNL Montserrat - 29 de novembre de 2023
Cros escolar Sant Fruitós de Bages
46 views
46 views

Cros escolar Sant Fruitós de Bages

Redacció - 28 de novembre de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com