0 Shares 1082 Views

El llibre Images d’Alger d’Alfred Figueras es reedita 70 anys després de la seva publicació

23 d'abril de 2019
1082 Views

El llibre tindrà 2 formats, un per a col·leccionistes i un per a la divulgació general.
L’obra original “Images d’Alger” va ser publicada per Figueras el 30 de juny de 1948 i està composta per un àlbum de 20 aiguaforts. En aquesta obra, que es va limitar l’edició a 150 exemplars, l’artista va representar les seves impressions del país on va passar llargues temporades i on va establir-hi l’acadèmia Arts.

La reedició de “Images d’Alger” es fa en dos formats de llibre diferents, un per a col·leccionista en edició de facsímil d’una tirada de 100 exemplars, de les mateixes dimensions que l’original i un en un format més versàtil per fer-ne una divulgació més extensible a tota la ciutadania.

Figueras va elaborar el llibre sota el padrinatge del Govern General d’Algèria i basant-se en extractes dels llibres Amynthas i Les nourritures terrestres de l’escriptor francés i premi Nobel de Literatura, l’any 1947, André Gide.

L’Alger que Gide evocava amb paraules precises i Alfred Figueras el traduí en dibuixos d’una força equivalent i en perfecta simbiosi. La delicadesa dels dibuixos concorda exactament amb el lirisme refinat i l’estil pur i transparent del francès. Cada full de l’àlbum és encapçalat per les frases de Gide que Figueras havia seleccionat acuradament, com a reflex de les seves pròpies impressions d’Alger. Figueras va rebre el reconeixement del propi Gide i de les Palmes Acadèmiques per part del president de la República Francesa, Vincent Auriol l’any 1949.

En aquesta reedició es conserven els textos d’André Gide com l’obra original en francès, però que es complementa amb la traducció al català de la mà de l’escriptor Jordi Sarsanedas, qui va traduir-ho en motiu del centenari del naixement d’Alfred Figueras al 1998.

La presentació del llibre serà el proper dimecres 24 d’abril a les 8 del vespre a la biblioteca municipal de Sant Fruitós de Bages.

Ajuntament

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com