0 Shares 615 Views

El llaç il·luminat

15 de març de 2019
615 Views

En veure despuntar / el llaç il·luminat / en l’hora més foscosa…
Doncs no, no tenim llaç il·luminat ni en l’hora més foscosa ni en cap altra hora. Fa uns dies, algú, tot fa pensar que uns desaprensius i/o desaprensives, se’l van emportar sense permís, de la façana de l’ajuntament, igual que l’estelada de la paret lateral, i la pancarta i els llaços del balcó.

També va tocar el rebre a la flamant persiana del local de Junts per Sant Fruitós que hi ha just a l’altra banda de la carretera, amb pintades barroeres i espanyolistes, i em consta que també a molts llaços i altres símbols reivindicatius de la llibertat dels nostres presos i preses polítics/es, exiliats/es i represaliats/es, d’alguns altres pobles de la nostra comarca.
Sembla ser que la policia local n’ha identificat alguns/es, i se suposa que qui hagi sigut haurà de carregar amb les conseqüències, però tot i que alguns elements ja han estat reposats, l’omnipresent llaç groc, es troba a faltar, no només cada dia a les nou del vespre mentre alguns toquen i altres cantem El Cant dels Ocells, sinó també a totes hores.
Esperem que s’hi pugui tornar a posar ben aviat(*), però si no és així, em sembla que ja queda clar que això no ens farà desistir dels nostres actes ni variar els nostres convenciments.

Aquest passat diumenge, Festa de l’Arròs, just quan dins la pista d’El Bosquet s’acabava l’àpat i la gent ja anava marxant, un parell d’individus visiblement beguts, ens van increpar quan van veure que una persona del nostre grup, lluïa visible i orgullosament un llaç groc a la solapa.

Ja sabem que tot això no és nou, i que des del començament de les manifestacions i mobilitzacions en pro de la llibertat s’han patit accions destructives i actituds hostils, però la veritat i a la vista de com succeeixen les coses, ara mateix, tant me fa, sobretot perquè últimament me n’adono que els/es destructors/es, lluny de mostrar obertament la seva identitat i les seves intencions, només saben actuar emparats en la nocturnitat o bé sota unes generoses dosis d’alcohol.

(*) Al tancar aquesta edició s’estava col·locant un nou llaç a la façana de l’Ajuntament

Rosa Camprubí

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)
30 views
30 views

Crims a Sant Fruitós (capítol XXVII)

Marina Altimira - 7 d'agost de 2022
18, i ara què?
77 views
77 views

18, i ara què?

Josep Sanfeliu - 6 d'agost de 2022
La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.
63 views
63 views

La biblioteca romandrà tancada del 8 al 15 d’agost, per causes de força major.

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 5 d'agost de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com