0 Shares 813 Views

El llaç il·luminat

15 de març de 2019
813 Views

En veure despuntar / el llaç il·luminat / en l’hora més foscosa…
Doncs no, no tenim llaç il·luminat ni en l’hora més foscosa ni en cap altra hora. Fa uns dies, algú, tot fa pensar que uns desaprensius i/o desaprensives, se’l van emportar sense permís, de la façana de l’ajuntament, igual que l’estelada de la paret lateral, i la pancarta i els llaços del balcó.

També va tocar el rebre a la flamant persiana del local de Junts per Sant Fruitós que hi ha just a l’altra banda de la carretera, amb pintades barroeres i espanyolistes, i em consta que també a molts llaços i altres símbols reivindicatius de la llibertat dels nostres presos i preses polítics/es, exiliats/es i represaliats/es, d’alguns altres pobles de la nostra comarca.
Sembla ser que la policia local n’ha identificat alguns/es, i se suposa que qui hagi sigut haurà de carregar amb les conseqüències, però tot i que alguns elements ja han estat reposats, l’omnipresent llaç groc, es troba a faltar, no només cada dia a les nou del vespre mentre alguns toquen i altres cantem El Cant dels Ocells, sinó també a totes hores.
Esperem que s’hi pugui tornar a posar ben aviat(*), però si no és així, em sembla que ja queda clar que això no ens farà desistir dels nostres actes ni variar els nostres convenciments.

Aquest passat diumenge, Festa de l’Arròs, just quan dins la pista d’El Bosquet s’acabava l’àpat i la gent ja anava marxant, un parell d’individus visiblement beguts, ens van increpar quan van veure que una persona del nostre grup, lluïa visible i orgullosament un llaç groc a la solapa.

Ja sabem que tot això no és nou, i que des del començament de les manifestacions i mobilitzacions en pro de la llibertat s’han patit accions destructives i actituds hostils, però la veritat i a la vista de com succeeixen les coses, ara mateix, tant me fa, sobretot perquè últimament me n’adono que els/es destructors/es, lluny de mostrar obertament la seva identitat i les seves intencions, només saben actuar emparats en la nocturnitat o bé sota unes generoses dosis d’alcohol.

(*) Al tancar aquesta edició s’estava col·locant un nou llaç a la façana de l’Ajuntament

Rosa Camprubí

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
27 views
27 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
24 views
24 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
37 views
37 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
38 views
38 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com