0 Shares 1579 Views

El llaç groc

13 d'abril de 2019
1579 Views

Des de ja fa força anys, quan arriba el període preelectoral, la junta electoral central (JEC) dicta unes normes per evitar que es faci més publicitat a uns partits polítics que a altres.
Aquestes normes, que en teoria poden ser correctes, a la pràctica esdevenen esbiaixades i des de fa molt de temps, els periodistes de TV3 es queixen que no els deixen informar segons criteris periodístics i ho han de fer adaptant-se al que dicta la JEC.

Ja fa anys que estem acostumats a sentir els missatges de protesta de TV3 abans de la propaganda electoral i ja ho hem interioritzat com un fet normal tot i que no ho sigui, però ara s’hi ha afegit una nova normativa, la de prohibir els llaços grocs en edificis públics.
Com que els partits unionistes (PP, Ciutadans, PSOE) identifiquen els llaços grocs amb l’independentisme i no pas amb la protesta per la detenció preventiva, totalment desmesurada en el temps, dels dirigents polítics i socials que estan sent jutjats, van denunciar a la JEC que els llaços grocs havien de retirar-se perquè això implicava que les administracions estaven a favor dels partits polítics independentistes que es presenten a les eleccions del 28 d’abril i del 26 de maig.

El color groc ha esdevingut un element publicitari que cal eliminar de tots els edificis públics !!!

A Sant Fruitós de Bages, des de fa més de 500 dies, els músics i els cantants per la llibertat demanem diàriament la llibertat dels presos polítics i, fins fa poc temps, ho fèiem sota un llaç groc il·luminat que està penjat a la façana de l’Ajuntament.

Per ordre de la JEC, aquest llaç groc havia de desaparèixer de la façana, i l’Ajuntament va decidir tapar-lo amb una pancarta reivindicativa. Però en Carles, un dels cantants que cada dia és present a les 9 del vespre davant l’Ajuntament per cantar per la llibertat, es va indignar per aquest fet i va proposar als companys que, si a la façana de l’Ajuntament no hi podia haver un llaç il·luminat, com diu la cançó, calia portar-ne un fins que passades les eleccions poguéssim tornar a gaudir del gran llaç de la façana.

Dit i fet, un petit llaç il·luminat torna a presidir i acompanyar les cantades diàries i la seva llum ens acompanyarà fins que la del llaç gran torni a il·luminar-nos i a cridar per la llibertat dels presos polítics.

Joan Baraldés

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com