0 Shares 813 Views

El govern d’un municipi

22 de juny de 2019
813 Views

Han passat les eleccions municipals i els habitants en edat de votar que han desitjat fer-ho han pogut participar en l’elecció dels homes i dones que regiran la vida política de Sant Fruitós els propers quatre anys.

Vagi per endavant que penso que, en la majoria dels casos, les persones que esdevenen regidors/es municipals dediquen moltes hores del seu temps personal a les tasques pròpies d’un regidor sense rebre gaire o cap reconeixement dels seus conciutadans, i per tant cal considerar-ho una activitat en gran mesura altruista.

Governar un poble vol dir prendre decisions, que no sempre seran encertades, i que sempre seran vistes críticament per una part de la població. No és possible governar al gust de tots, encara que l’objectiu de qualsevol polític hauria de ser intentar aproximar-s’hi el màxim possible.

Si un regidor representa a un partit polític o bé a una agrupació de ciutadans, sembla lògic que defensi les idees del programa que aquell partit polític ha presentat i defensat durant la seva campanya electoral, però això necessàriament voldrà dir que les idees dels altres partits que no governen no seran tan presents ni es desenvoluparan en l’acció de govern, de manera que l’objectiu de governar per tots difícilment es podrà aconseguir.

Només una política de pactes entre els partits que s’han presentat a les eleccions pot apropar els regidors a aquest objectiu d’intentar governar atenent els interessos de la majoria, i d’aquesta manera els ciutadans podrien veure com els polítics que ells havien votat tindrien veu i vot per defensar aquells posicionaments que ells consideren importants en la vida del poble.

Vist així podríem dir que la situació ideal pel govern d’un poble és que tots els partits tinguin representació en el govern. Això, a causa dels personalismes és molt difícil d’aconseguir, però és realment impossible? Si l’objectiu dels polítics municipals és veritablement el de treballar per millorar la vida dels seus conciutadans, es veuran en cor d’arraconar rancúnies i parlar per trobar el millor govern possible…..?

Joan Baraldés

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1684
955 views
955 views

Editorial 1684

Redacció - 15 d'abril de 2024
Frase de la setmana. Lluís Maicas
7467 views
7467 views

Frase de la setmana. Lluís Maicas

Redacció - 15 d'abril de 2024
Horaris i resultats del cap de setmana 13/04-ASFE
790 views
790 views
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com