0 Shares 575 Views

Donar la volta al tema

17 de març de 2018
575 Views

Tot i que m’agraden les noves tecnologies, vaig trigar molt a tenir telèfon mòbil, i quan vaig decidir renovar-lo per un dels anomenats intel·ligents, hi havia gent que ja l’havia canviat dues vegades, però reconec que un cop disposes d’aquest tipus d’eines, és fàcil apuntar-se al carro.

Telèfon, correu electrònic, despertador, calculadora, Word, Excel, Power Point, però sobretot l’accés a Internet i la comunicació via WhatsApp tot en un mateix aparell, és com portar el món a la butxaca, i no m’estranya que molta gent, i especialment els adolescents s’hi enganxin fins a límits insospitats.

Però arriba un punt que sembla que tot s’hagi descontrolat i el que hauria de ser simplement una manera ràpida de comunicació, s’ha adulterat de tal manera que em comença a atabalar.

No m’agrada rebre un cop i un altre els mateixos missatges de whatsApp provinents de diferents contactes, i més si són falsos, erronis, incomplerts o caducats. Em fan perdre el temps i la paciència.

Quan semblava que les cadenes, novenes a sants, oracions a àngels i invocacions a la deessa de la fortuna havien minvat, em comencen a arribar fotos i vídeos que mostren imatges escabroses, com ara escenes d’atemptats terroristes o bombardejos a hospitals infantils, que no estic disposada a permetre que entrin impunement a la meva butxaca sense que ningú m’hagi consultat mai si vull formar part o no d’aquest circ.

Ja fa temps que he demanat al meu entorn proper que només m’enviïn allò que creuen que pot ser del meu interès, i intento no reenviar res que no estigui contrastat, però no puc controlar tots els meus contactes, i segueixen arribant-me acudits grollers, imatges de mal gust o vídeos esperpèntics.

Però el súmmum, ja són algunes gravacions que m’han arribat últimament on clarament s’hi mostren escenes de maltractaments a nens i nenes. No sé qui fa negoci amb tot això, però crec que aquests missatges s’haurien de denunciar. És tan greu que siguin certs, com que no.

Ja he dit que jo sempre vaig una mica enrere amb aquests aspectes, però em sembla que aviat imitaré a algunes persones que em consta que ja han donat la volta al tema i han desactivat segons quines aplicacions del seu telèfon mòbil, utilitzant per a comunicar-se, altres xarxes socials que, avui per avui, encara no estan tan massificades ni adulterades.

Rosa Camprubí

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Opinions de sobretaula: Veure i mirar
43 views
43 views

Opinions de sobretaula: Veure i mirar

Francesc Gannau - 30 de març de 2023
La vida bé val un somriure (7) La llengua
35 views
35 views

La vida bé val un somriure (7) La llengua

Miquel P. Cortina - 30 de març de 2023
El Racó del lector
44 views
44 views

El Racó del lector

Redacció - 29 de març de 2023
CAMFIC: La lumbàlgia
56 views
56 views

CAMFIC: La lumbàlgia

CAMFIC - 29 de març de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com