0 Shares 535 Views

Donar la volta al tema

17 de març de 2018
535 Views

Tot i que m’agraden les noves tecnologies, vaig trigar molt a tenir telèfon mòbil, i quan vaig decidir renovar-lo per un dels anomenats intel·ligents, hi havia gent que ja l’havia canviat dues vegades, però reconec que un cop disposes d’aquest tipus d’eines, és fàcil apuntar-se al carro.

Telèfon, correu electrònic, despertador, calculadora, Word, Excel, Power Point, però sobretot l’accés a Internet i la comunicació via WhatsApp tot en un mateix aparell, és com portar el món a la butxaca, i no m’estranya que molta gent, i especialment els adolescents s’hi enganxin fins a límits insospitats.

Però arriba un punt que sembla que tot s’hagi descontrolat i el que hauria de ser simplement una manera ràpida de comunicació, s’ha adulterat de tal manera que em comença a atabalar.

No m’agrada rebre un cop i un altre els mateixos missatges de whatsApp provinents de diferents contactes, i més si són falsos, erronis, incomplerts o caducats. Em fan perdre el temps i la paciència.

Quan semblava que les cadenes, novenes a sants, oracions a àngels i invocacions a la deessa de la fortuna havien minvat, em comencen a arribar fotos i vídeos que mostren imatges escabroses, com ara escenes d’atemptats terroristes o bombardejos a hospitals infantils, que no estic disposada a permetre que entrin impunement a la meva butxaca sense que ningú m’hagi consultat mai si vull formar part o no d’aquest circ.

Ja fa temps que he demanat al meu entorn proper que només m’enviïn allò que creuen que pot ser del meu interès, i intento no reenviar res que no estigui contrastat, però no puc controlar tots els meus contactes, i segueixen arribant-me acudits grollers, imatges de mal gust o vídeos esperpèntics.

Però el súmmum, ja són algunes gravacions que m’han arribat últimament on clarament s’hi mostren escenes de maltractaments a nens i nenes. No sé qui fa negoci amb tot això, però crec que aquests missatges s’haurien de denunciar. És tan greu que siguin certs, com que no.

Ja he dit que jo sempre vaig una mica enrere amb aquests aspectes, però em sembla que aviat imitaré a algunes persones que em consta que ja han donat la volta al tema i han desactivat segons quines aplicacions del seu telèfon mòbil, utilitzant per a comunicar-se, altres xarxes socials que, avui per avui, encara no estan tan massificades ni adulterades.

Rosa Camprubí

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

“Alcarràs” a Sant Fruitós
38 views
38 views

“Alcarràs” a Sant Fruitós

Redacció - 25 de novembre de 2022
Horaris ASFE del cap de setmana
34 views
34 views

Horaris ASFE del cap de setmana

ASFE - 25 de novembre de 2022
Secció FC Fruitosenc
64 views
64 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 25 de novembre de 2022
Editorial 1619
31 views
31 views

Editorial 1619

Brogit Difonem Cultura - 25 de novembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com