0 Shares 914 Views

Bones Festes de Nadal

9 de desembre de 2019
914 Views

Quan aquest Montpeità vegi la llum, aquesta setmana un dia abans, Sant Fruitós estarà a punt d’encendre la il·luminació nadalenca de carrers i places, però la campanya de Nadal ja fa dies que plana per damunt dels nostres pobles i ciutats.

Ja fa setmanes que de mica en mica es van veient aparadors guarnits, carrers engalanats i propagandes de joguines i menjar que omplen les bústies a vessar, i els colors i les olors de les festes, impregnen els nostres sentits.

I és que, i segur que em repeteixo, em sembla que agafarem un empatx.
Black Friday, Calendari d’Advent, Fira de Santa Llúcia, Marató de TV3, Vacances escolars, Amic Invisible, Sopar d’Empresa, Arbre, Pessebre, Pare Nadal, Loteria, Missa del Gall, Cant de la Sibil·la, Poema de Nadal, Fer cagar el tió, Dinar de Nadal, Canelons de Sant Esteve, Concert, Pastorets, Pessebre Vivent, Sants Innocents, Carta als Reis, Patge Reial, El raïm de la Sort, Cap d’Any, Cavalcada de Reis, Tortell; Coca, Cava i Torrons a dojo… i com a rematada final, l’inici de les rebaixes.

I segur que encara em descuido quelcom!. És evident que per atrapar-ho tot haurem de fer sobreesforços i potser fins i tot prendre algun suplement vitamínic.

I em pregunto, dins de tot aquest desmesurat remolí d’extres, trobarem un moment per pensar en els nostres presos/es polítics/es i exiliats/des?

Per a alguns serà el tercer Nadal fora de casa, i tot i que ho sabem, esgarrifa veure-ho escrit. Però el temps fa que normalitzem les coses, i el que en algun moment ens trencava l’ànima, ara ho tenim integrat en el nostre intern, i la vida segueix com si no hagués passat res.

I això és el més perillós. Ens deixem endur per coses fugisseres i ens enlluernem amb altres de banals, i el verdader problema de fons cada vegada ens queda més lluny.

A la plaça de la Vila, a cantar el Cant dels Ocells cada vespre som menys, els diumenges al migdia, al pla de Lledoners s’hi aparca sense problemes, i en Joan Bona Nit ja no està tan embolcallat.

Però el més paradoxal, és que pel carrer, la gent, ens seguirem desitjant Bones Festes.

Rosa Camprubí

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1770 views
1770 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
47 views
47 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
60 views
60 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com