0 Shares 1135 Views

Arcadi Oliveras fa una xerrada a l’institut

27 de desembre de 2018
1135 Views

Al llarg del passat novembre s’ha desenvolupat a l’institut el segon cicle de xerrades d’economia crítica organitzat pel professor Carles Garrido. Es tracta d’un cicle de quatre xerrades dirigides a l’alumnat de batxillerat de ciències socials amb l’objectiu de donar-los una visió més completa del funcionament de l’economia, més enllà de la teoria. La primera xerrada la va fer l’economista Jesús Carrión, del col·lectiu Ronda, sobre “Una mirada crítica a les multinacionals en la globalització”; la segona la va protagonitzar Mercè Botella, de l’empresa Somconnexió, sobre “Comunicacions ètiques: de l’oligopoli de les telecomunicacions al cooperativisme local”; la tercera, a càrrec de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sant Fruitós, versà sobre “Ni gent sense casa ni cases sense gent”. Finalment, el proppassat dia 30, l’economista i activista social, expresident de Justícia i Pau i exprofessor de la UAB, va pronunciar la xerrada “Negocis i ètica al segle XXI. Un pols a l’economia actual”. El cicle, que ha organitzat per segon any el departament de matemàtiques i d’economia de l’institut, ha estat tot un èxit i de molta utilitat per a l’alumnat.

Altres notícies de l’institut: durant el passat mes de novembre, els fets més rellevants de l’institut han estat la representació de la nova obra de teatre de nadal per part dels alumnes de quart d’ESO, l’obtenció d’un important guardó per part de l’alumne de segon de batxillerat Bruno Moya i el final de l’estada al centre de les dues alumnes quebequeses que hi estaven d’intercanvi. Entre el diumenge 16 i el dilluns 17 de desembre s’han fet tres representacions d’una adaptació de l’obra “Conte de Nadal” de Charles Dickens a càrrec dels alumnes de teatre de quart d’ESO, sota la direcció de la professora Sílvia Ruiz. Han estat tot un èxit, tant entre les famílies com entre la resta de l’alumnat. D’altra banda, el passat 23 de novembre l’alumne Bruno Moya ha estat guardonat amb el segon premi a la Maker Faire Galicia, l’alumne de segon de batxillerat Bruno Moya va guanyar el segon premi en el concurs de projectes industrials 4.0 de la Maker Faire Galicia, a Santiago de Compostel·la. El premi té molt de valor perquè no era per a alumnes de secundària, sinó per a professionals de la tecnologia (en Bruno va ser el més jove dels presentats). El seu projecte tracta sobre un dispositiu per veure hologrames en la realitat alhora que s’hi pot interactuar. Finalment, les dues alumnes del Quebec que han fet una estada de tres mesos a l’institut, Myriam Caron i Valérie Beauprú, han retornat al seu país, on aniran els primers dies de gener les nostres alumnes de primer de batxillerat Berta Garcia i Alba Mora per completar l’intercanvi “Catalunya Québec” del curs 2018-19 en què participa l’institut per cinquena vegada. Aquest intercanvi amb regió de parla francesa del Canadà, té per objectiu la millora dels nivells de llengua estrangera i l’obertura al món dels nostres estudiants.

La comunitat educativa de l’institut aprofita l’avinentesa per felicitar les festes i desitjar un bon 2019 als lectors i lectores del Montpeità

Institut Gerbert d’Aurillac

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com