0 Shares 1475 Views

Administració pública

9 de març de 2019
1475 Views

Avui el cor em demana parlar del judici que, de forma vergonyosa, s’està celebrant a Madrid per jutjar, en la figura d’uns quants politics i activistes socials catalans, la voluntat majoritària de la societat catalana expressada en moltes manifestacions multitudinàries, en eleccions generals legals i referèndums populars. Per desgràcia aquest judici encara durarà setmanes i el resultat o sentència que en rebran els acusats sembla que ja estigui dictada de vell antuvi.

Com que tindrem més ocasions de parlar de la incompetència dels fiscals i de l’advocada de l’estat que actuen d’acusació, deixaré aquest tema per un proper escrit i avui parlaré d’una situació en la que ens trobem aquells que treballem a les administracions públiques.
Arrel dels molts casos de corrupció que des de fa anys afecten a les administracions públiques i dels que principalment n’han estat protagonistes els politics del PP i del PSOE, en els que milions d’euros han estat malversats i robats de les arques públiques, a vegades de forma discreta i altres amb total impunitat, es va reformar la llei de contractació de les administracions públiques i es va aprovar la llei de la transparència, amb l’objectiu de posar fre a aquestes actuacions il·legals i delictives de politics i persones de confiança d’aquests.

Això, però, més que un remei per aturar la corrupció imperant en alguns Ajuntaments, Diputacions i administracions autonòmiques i en la de l’estat central, ha esdevingut un entrebanc per la gestió dels recursos econòmics de què disposen aquestes administracions per donar serveis a tots els ciutadans.

Perquè s’entengui el que vull dir us posaré uns exemples molt clars. Avui en dia, quan els tècnics que treballem en un ajuntament hem de contractar serveis o senzillament comprar una caixa de bolígrafs, de clips, de paper de wàter o una escombra, per nomenar coses ben senzilles que poden valer no més de 20 o 30 €, hem de demanar un pressupost, elaborar un informe tècnic que haurà de signar el tècnic corresponent i el responsable del departament, per després ser aprovat per l’interventor municipal i el secretari, per poder finalment comprar el material.

En ares a la transparència i per evitar la corrupció, s’han posat tantes traves a l’administració, que ens trobem situacions tan absurdes com que el personal de manteniment d’un ajuntament de més de 200.000 habitants no disposa de material per fer la seva feina i ha de demanar cargols o pintura a altres departaments, que els rotllos de paper de wàter que es necessiten en els edificis municipals van d’un costat a un altre perquè no s’ha pogut comprar a temps els que feien falta, o que el vidre trencat d’una finestra no es pot canviar fins setmanes més tard de quan es va trencar.

La corrupció d’uns quants politics està afectant la disponibilitat dels diners que han de servir per donar serveis a tots els ciutadans, tant per comprar coses petites com les abans esmentades o per contractar serveis tan importants com els manteniments dels edificis públics, o programes d’atenció a la infància.

Com sempre la ciutadania acabem pagant i patint pels delictes d’uns quants corruptes que sovint ni tan sols son jutjats, o que si ho són, acaben sortint-se’n sense gaires conseqüències penals.

Els que haurien de pagar pels delictes comesos són al carrer i els que defensen la llibertat, la democràcia i els drets fonamentals, estan a la presó i possiblement hi estaran durant molts anys.

Aquest és el país del que volem marxar !!!

Joan Baraldés

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1694
1771 views
1771 views

Editorial 1694

Redacció - 21 de juny de 2024
Jugant amb pòlvora
47 views
47 views

Jugant amb pòlvora

Miquel P. Cortina - 21 de juny de 2024
Jaume Casajoana i Roca
61 views
61 views

Jaume Casajoana i Roca

Redacció - 20 de juny de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com