Activitats acadèmiques de l’institut: “Del nazisme a l’economia crítica”

Redacció
Lectura de 2 min

En aquest començament del segon trimestre s’estan desenvolupant dues activitats amb vocació de projecció més enllà de l’institut: la difusió del projecte sobre les víctimes del nazisme, del que és responsable la professora Victòria Soler, i el nou cicle de xerrades sobre economia crítica, sota la coordinació del professor Carles Garrido.

- Anunci patrocinat -

En primer lloc, després del viatge que un grup d’alumnes de primer de batxillerat van realitzar al final del curs passat amb motiu de l’aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Mauthasen (a Àustria), ha arribat el moment de compartir l’experiència amb la societat. Així, el desembre passat es va inaugurar una exposició sobre l’experiència, que es va presentar en un acte a la biblioteca de Sant Fruitós amb el suport de l’Ajuntament i de la revista Montpeità. L’èxit d’aquest acte, ha permès que l’exposició es presenti també a l’auditori de Navarcles, municipi d’alguns dels alumnes protagonistes, on està actualment.

D’altra banda, ja s’ha iniciat el primer “Cicle d’economia crítica” adreçat a l’alumnat del batxillerat de ciències socials amb la intenció de portar el món real a l’aula. Es tracta d’un cicle de cinc conferències sobre temes tan diversos com les cooperatives, una mirada crítica a les multinacionals, les finances ètiques, el dret a l’habitatge, el consum de Km zero i la relació que hem de tenir amb la globalització. Tots els ponents són de fora de l’institut i hi ha des de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca fins a economistes i professors universitaris.

Tant el projecte sobre les víctimes del nazisme com el cicle de xerrades sobre economia persegueixen la mateixa finalitat: que els ensenyaments que s’imparteixen a les aules es contrastin amb la realitat, de manera que els alumnes els assoleixin d’una manera pràctica per mitjà de les emocions i del contacte amb les persones que han estat o són víctimes de la injustícia.

Institut Gerbert d’Aurillac

Comparteix aquest article
Deixar un comentari

Segueix-nos

En paper o en digital
Escull el format que més t'agradi