0 Shares 673 Views 2 Comments

30 anys de Premis Montpetit.

1 de juny de 2019
673 Views 2

Montpetit 1 – juny 2019

Montpetit es va fent gran
Van passant els anys i el concurs de contes Montpetit es va fent gran. Aquest any 2019 ja en fa 30 que es va iniciar el camí dels contes infantils creats pels nois i noies del nostre poble i amb el recolzament i la implicació de bones persones hem seguit creixent.
Que mantinguem aquesta creació literària de la mà dels més petits i amb l’inestimable col·laboració de les escoles i de la biblioteca del municipi fa que any rere any es realitzi aquest esdeveniment tan gran per la nostra cultura i que dignifica el nostre poble i els seus ciutadans.
L’impuls de Sant Fruitós de Bages a través de la seva creació literària o artística, ni que sigui a través dels més menuts, és un guany incalculable que fa esdevenir una societat millor i més culta, més educada i que estimi de forma important el seu poble i llurs tradicions.
Montpetit és un tresor molt gran i d’entre tots els agraïments, de forma destacada, cal mencionar a totes les persones que han format part de les entitats que han editat el Montpeità, als Directors de les escoles i de la Biblioteca Municipal i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Fruitós.
Moltes gràcies per fer-ho possible i per molts anys !!!!
Joan Carles Batanés Subirana
Alcalde

30 Anys de contes Montpetit
Enguany celebrem la 30a edició del Concurs Infantil de Contes Montpetit i arribar a una xifra tan important d’edicions fa reflexionar sobre la història del concurs.
El concurs “Montpetit” va sorgir des del setmanari Montpeità, a partir de la idea dels germans Jaume i Juli Grandia i amb el singular nom creat pel dibuixant Galdric Sala. En la primera edició Teresa Riquelme va intervenir com a jurat i de seguit va ser l’autora de moltes històries dirigides al públic infantil, que cada any es presentaven en l’acte de lliurament de premis.
El concurs “Montpetit” va anar creixent i ho va fer gràcies a la implicació de persones i entitats, a destacar la tasca que han anat duent a terme els centres d’ensenyament animant a participar els alumnes d’entre 9 i 12 anys. En la primera edició es van presentar 39 contes, actualment són més de 300 els contes presentats.
Des de la Biblioteca Municipal hem col·laborat en l’organització del concurs des dels seus inicis. Com a servei municipal que promou la lectura i que treballa de forma continuada amb entitats del nostre entorn, sempre hem tingut el concurs com a màxim exponent d’aquests valors.
Durant tots aquests anys les persones que han intervingut en el concurs defineixen l’experiència com a gratificant i enriquidora, una consideració que comparteixo plenament.
Gràcies a tots per haver fet possible durant 30 anys la il·lusió del “Montpetit”!
Conxita Fenoy Zapata
Directora de la Biblioteca Municipal

30 anys de premis Montpetit
Arribar a la 30ª edició d’un concurs infantil de contes és tot un èxit, fer-ho amb el bon estat de salut i la gran participació que té el concurs de contes Montpetit és fascinant, però poder formar part d’aquest aventura literària com a jurat, per mi és sublim!
Tot i comptar amb aquestes 3 dècades, per edat, mai vaig poder participar al concurs, però cert és que tot i que als inicis del concurs jo era una adolescent, sempe m’havia captivat.
Amb la implicació de les escoles del Municipi va arribar a la grandesa aconseguint una participació inimaginable en un poble com el de Sant Fruitós. Participació que ha perdurat en els anys i que avui en dia encara supera qualsevol desig dels organitzadors d’un concurs infantil de contes.
Ara fa uns anys, estant al capdevant del Setmanari Montpeità, vaig tenir l’oportunitat de formar part del jurat, una experiència encisadora, passes dies i dies llegint i llegint aventures, histories rocanvolèsques, relats misteriosos… de nens i nenes de Sant Fruitós, no és gens sencill escollir entre tants contes, però sempre hi ha històries que et sedueixen de manera especial.
Gràcies a la biblioteca per ser-hi sempre, gràcies al Montpeità per aportar-hi aquell grà de sorra necesari per tirar endavant i com no mil gràcies a les escoles per vehicular aquesta iniciativa que va començar ara fa 30 anys i que de tot cor desitjo que duri molts i molts anys.
Em fa especial il·lusió seguir col·laborant amb el certàmen, però encara me’n fa més veure que molts infants del municipi puguin participar al concurs i gaudeixin, tant com o ho he fet jo, amb els premis MONTPETIT.
Endavant!
Eva Fàbregas
Montpeità

Montpetit: certamen literari infantil amb totes les lletres
Fa 30 anys que va néixer el concurs de contes Montpetit i de la mà dels pioners s’ha anat consolidant com una cita de referència per als joves escriptors del poble.
Amb la introducció d’unes noves bases i d’un nou format en la celebració d’entrega de premis i, sobretot, amb l’impuls de les escoles permet pensar que estem davant d’un canvi important en l’evolució del concurs. El Montpetit a Sant Fruitós de Bages esdevé el certament literari infantil per excel·lència. Perquè això sigui així hi han jugat un paper molt important tots els agents implicats, a qui cal agrair la seva tasca, la Biblioteca Municipal, els equips directius i mestres de les escoles del poble, el setmanari Montpeità i l’Ajuntament.
Teniu a mans la primera edició recopilatòria especial amb les imatges de la celebració d’entrega de premis i els contes guanyadors del certamen 2019. Una publicació especial dels contes guanyadors que s’inicia amb la commemoració del 30è aniversari. Espero que el gaudiu. Felicitats i per molts anys més Montpetit!
Xavier Racero Esquius
Regidor de Cultura

2 Comentaris

 1. Hola, teniu una llista i foto del guanyadors de tots els anys? Quan era petit m’enrrecordo d’haber guanyat, i m’agradaria recuperar la foto si existeix 🙂
  Moltes gràcies

  Reply
  • Bona tarda Miguel
   Ho podem intentar… Recordes quin any era?
   Moltes gràcies per la teva atenció.

   Reply

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com