0 Shares 399 Views

Tots els secrets dels calendaris tradicionals, en una exposició al Museu

17 de novembre de 2021
399 Views
Per: AjSFB

La mostra s’inaugura aquest dijous 18 de novembre.

El Museu de la memòria de la vinya i el vi inaugura aquest dijous 18 de novembre, a les 7 de la tarda, l’exposició ‘Per no perdre el temps. Els calendaris tradicionals, des del món rural a la societat industrial’ on es repassen diversos llunaris, almanacs i calendaris que han existit al llarg dels segles. Aquesta mostra ajuda a comprendre la importància d’ordenar i mesurar el temps.

Els calendaris van viure la seva edat d’or durant el segle XIX i a principis del XX, especialment a partir de la llei de llibertat d’impremta del 1856. Se’n publicaven una trentena de diferents, que en alguns casos superaven el milió d’exemplars cada any. De fet, pel seu preu econòmic, eren l’única publicació que es comprava a moltes llars, esdevenint uns grans difusors de coneixement i cultura.

Aquesta exposició es podrà veure al Museu (Pl. de l’Era de Cal Vallbona) fins al dia de la Candelera, 2 de febrer. Recordem que el Museu és obert els dijous de 17 a 19 hores, els dissabtes de 10 a 14 hores i els diumenges de 11 a 13 hores.

Paral·lelament a la mostra s’ha organitzat la conferència “El calendari rural i la indústria catalana de mesurar el temps” a càrrec de Norbert Tomàs que es podrà seguir el dijous 2 de desembre, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Municipal.

I per a les famílies, el dissabte 11 de desembre a les 11 del matí, el Museu acollirà un taller per a personalitzar un calendari per l’any 2022 i alhora aprendre els fenòmens que afecten el pas del temps.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Fases Campionats de Catalunya
66 views
66 views

Fases Campionats de Catalunya

ASFE - 3 de juny de 2023
Horaris ASFE del cap de setmana
40 views
40 views

Horaris ASFE del cap de setmana

ASFE - 2 de juny de 2023
Secció FC Fruitosenc
81 views
81 views

Secció FC Fruitosenc

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 2 de juny de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com