0 Shares 881 Views

Sant Fruitós de Bages viurà la Festa de l’Arròs des de cada casa

6 de febrer de 2021
881 Views
Per: Ajuntament de SFB.-

Es repartiran 2.000 racions gratuïtes de preparat per tal que cadascú acabi el plat a casa

La Festa de l’Arròs de Sant Fruitós de Bages, que se celebra el pròxim diumenge 14 de febrer, ha hagut de reinventar-se per tal que tothom pugui gaudir del tradicional àpat amb totes les mesures de prevenció i seguretat.

Enguany els santfruitosencs i santfruitosenques seran els encarregats de donar el toc final als seus plats. Des de l’Ajuntament es facilitarà una ració de preparat de l’arròs ja cuinat, i un paquet d’arròs i únicament caldrà donar el toc final al plat.

El Genís Noguera “El Fusteret”, cap de la Colla dels Cuiners de l’Arròs serà l’encarregat de cuinar tot el preparat i posteriorment explicarà a través d’un vídeo didàctic els passos que caldrà fer per poder gaudir-ne.

Les persones que vulguin tenir aquest sofregit han de descarregar prèviament un tiquet gratuït a través de la web municipal. El termini per demanar els tiquets s’obrirà el dissabte 6 de febrer a les 10 del matí. En total es repartiran, gratuïtament,  2.000 racions de preparat.

Durant les tardes dels dies 11, 12 i 13 de febrer, les persones que hagin sol·licitat prèviament el sofregit, podran passar a recollir-lo en el punt que hagin escollit en el moment de fer la reserva, sigui al nucli urbà o als diferents punts que s’habilitaran en cadascuna de les 4 urbanitzacions del municipi: Pineda de Bages, Les Brucardes, La Rosaleda i Torroella de Baix.

Des de l’Ajuntament de Sant Fruitós es vol recordar a la població que mentre sigui vigent el confinament municipal no es pot accedir des de fora del municipi per tal de recollir el plat.

Per tal que la festa es pugui viure a tot el municipi, però de forma segura, s’han programat tot un seguit d’activitats paral·leles que es poden fer en grup bombolla o de forma virtual:

 

L’arròs a les escoles

Els infants de primària de les escoles del municipi també podran gaudir del seu plat d’arròs en els dies 17, 18 i 19 de febrer. Enguany però, aquest vessant de la Festa també ha hagut de reinventar-se i no es podrà celebrar un gran àpat plegats, tal com es feia habitualment, sinó que només podran gaudir de l’arròs aquells alumnes que habitualment facin ús del menjador escolar.

Concurs de fotografia – #larrosdeSFBnosatura

Un any més durant Festa de l’Arròs i les seves activitats paral·leles es podrà participar en el concurs de fotografia a través de les xarxes socials d’Instagram i Facebook.

Per tal de participar en el concurs cal publicar una fotografia entorn d’aquesta temàtica amb l’etiqueta #larrosdeSFBnosatura

Entre els participants se sortejaran:

– 5 paquets de dues entrades per la programació del Teatre Casal Cultural.

– 5 paquets de dues entrades pel concert de SUU al Pavelló d’Esports
– 5 llibres de “La Història de la Festa de l’Arròs”

A banda, entre totes les publicacions que mencionin @arrosmontsia se sortejarà un lot de productes Montsià amb un davantal.

Bases a www.santfruitos.cat

 

Concurs de vídeo-receptes d’arrossos

El concurs d’arrossos se celebrarà en format digital. Entre totes les vídeo-receptes que hi participin es premiarà tant la proposta culinària com l’originalitat i el muntatge del vídeo.

Per tal de participar-hi cal inscriure’s prèviament, fins al 14 de febrer, a través del correu electrònic areacultura@santfruitos.cat. La data límit per presentar la vídeo-recepta és el dia 21 de febrer de 2021.

Les millors propostes s’enduran premis de 300€, 200€ i 100€ respectivament i un curs de 4 hores de cuina d’arrossos a la Fundació Alícia.

Bases a www.santfruitos.cat

 

46è concurs de pintura ràpida (presencial i a distància) 

El tradicional concurs de pintura ràpida es manté el diumenge 14 de febrer readaptant-lo a les restriccions de mobilitat. Els participants del municipi podran segellar les seves teles a l’Àrea de Cultura (de 8 a 9 del matí) i lliurar les pintures al mateix lloc de 13 a 14 hores. Les persones que no puguin accedir presencialment al municipi hauran de segellar les teles virtualment abans i després de pintar.

Els premis seran els següents:

 

1r premi – 600 € i un llibre de la Història de la Festa de l’Arròs.

2n premi – 400 € i un llibre de la Història de la Festa de l’Arròs.

3r premi – 300 € i un llibre de la Història de la Festa de l’Arròs.

Tots els detalls a les bases a www.santfruitos.cat

 

Descobreix les imatges amagades al comerç local

Les famílies que ho desitgin poden participar en una gimcana per tal descobrir imatges històriques de la Festa de l’Arròs que es trobaren amagades al comerç local. En els establiments adherits es podrà adquirir una butlleta de participació que es podrà anar segellant a mesura que es descobreixin les fotografies amagades. Un cop omplerta la butlleta es podrà entregar al Nexe-Espai de Cultura, a la Biblioteca Municipal, a l’Àrea de Cultura i a l’Ajuntament i es farà entrega d’una Auca de la Festa de l’Arròs per a cada participant. D’entre totes les butlletes entregades se sortejaran dues entrades dobles per veure un dels espectacles de la programació familiar de Xarxa.

 

Comerços adherits: Nou celler,  Mapfre, Llibreria Ferrer, Perruqueria Neus, Mitja mitjó, Perruqueria Olga, Can Ladis, Trs perruquers, Petro Pintó, Cal La Belén, Farmàcia Vilardell, Farmàcia Calduch, Parèntesi, Joieria Benet Prat i Prat Homs Sabaters.

 

Engalana el teu balcó

 

Per tal que la Festa de l’Arròs sigui present en tots els indrets del municipi es demana a la població que engalanin els balcons amb el domàs de la Festa de l’Arròs.

 

Aquesta tela commemorativa es pot recollir gratuïtament a l’Ajuntament del municipi i els mateixos comerços adherits que participen en la campanya de les imatges amagades de la Festa de l’Arròs.

 

 

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Editorial 1690
1462 views
1462 views

Editorial 1690

Redacció - 24 de maig de 2024
Secció FC Fruitosenc: Liders… i la salvació al sac!
1264 views
1264 views

Secció FC Fruitosenc: Liders… i la salvació al sac!

SFEscolaFutbol – FC Fruitosenc – - 22 de maig de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com