0 Shares 379 Views

Salvem Pla de Bages inicia converses amb els partits de Sant Fruitós per a la preservació de l’entorn natural del municipi

31 de maig de 2020
379 Views

La plataforma Salvem el Pla de Bages ha finalitzat aquest mes de maig una ronda de converses amb tots els partits polítics de Sant Fruitós de Bages (Gent Fent Poble, ERC, J×Sant Fruitós i PSC) on ha presentat les seves propostes de protecció ambiental per aquest municipi. La plataforma va sorgir com a resposta als plans del govern de Sant Fruitós d’increment de la reserva de sòl industrial i comercial en zones d’interès ecològic en el nou POUM del municipi. Aquest projecte de pla urbanístic, encapçalat per l’alcalde Joan Carles Batanés, no va superar l’aprovació inicial després d’un convuls ple el març de 2019 degut a la falta d’acord amb els seus socis de govern (PSC), l’oposició i amb entitats socials. Les reserves de sòl i la preservació de l’entorn natural del poble van ser uns dels punts principals de desacord.

Aleshores, la plataforma Salvem el Pla de Bages va manifestar el seu compromís a elaborar una proposta de caire proteccionista que fos dialogada i consensuada amb tots els partits polítics i entitats del poble. Aquesta proposta inclou, entre altres aspectes, la preservació de corredors ecològics que connecten les valls dels rius Llobregat i Cardener, que són clau per a la supervivència de molts ecosistemes del Pla de Bages, i la protecció d’àrees d’alt interès paisatgístic que havien estat seleccionades com a zones de potencial industrial.

La proposta ha estat presentada en les reunions que s’han anat celebrant durant aquesta primavera, i ha rebut una resposta positiva per part dels responsables polítics, que han manifestat la voluntat de millorar significativament els espais de protecció ambiental del municipi, i continuar treballant en aquesta direcció en els propers mesos.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Horaris del cap de setmana
45 views
45 views

Horaris del cap de setmana

ASFE - 30 de setembre de 2022
Diumenge es clouen les sessions del Clam Festival
42 views
42 views

Diumenge es clouen les sessions del Clam Festival

Jaume Grandia - 30 de setembre de 2022
Espectacle “1 d’octubre, el poder de la gent”
33 views
33 views

Espectacle “1 d’octubre, el poder de la gent”

Redacció - 30 de setembre de 2022
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com