0 Shares 265 Views

Salvem Pla de Bages inicia converses amb els partits de Sant Fruitós per a la preservació de l’entorn natural del municipi

31 de maig de 2020
265 Views

La plataforma Salvem el Pla de Bages ha finalitzat aquest mes de maig una ronda de converses amb tots els partits polítics de Sant Fruitós de Bages (Gent Fent Poble, ERC, J×Sant Fruitós i PSC) on ha presentat les seves propostes de protecció ambiental per aquest municipi. La plataforma va sorgir com a resposta als plans del govern de Sant Fruitós d’increment de la reserva de sòl industrial i comercial en zones d’interès ecològic en el nou POUM del municipi. Aquest projecte de pla urbanístic, encapçalat per l’alcalde Joan Carles Batanés, no va superar l’aprovació inicial després d’un convuls ple el març de 2019 degut a la falta d’acord amb els seus socis de govern (PSC), l’oposició i amb entitats socials. Les reserves de sòl i la preservació de l’entorn natural del poble van ser uns dels punts principals de desacord.

Aleshores, la plataforma Salvem el Pla de Bages va manifestar el seu compromís a elaborar una proposta de caire proteccionista que fos dialogada i consensuada amb tots els partits polítics i entitats del poble. Aquesta proposta inclou, entre altres aspectes, la preservació de corredors ecològics que connecten les valls dels rius Llobregat i Cardener, que són clau per a la supervivència de molts ecosistemes del Pla de Bages, i la protecció d’àrees d’alt interès paisatgístic que havien estat seleccionades com a zones de potencial industrial.

La proposta ha estat presentada en les reunions que s’han anat celebrant durant aquesta primavera, i ha rebut una resposta positiva per part dels responsables polítics, que han manifestat la voluntat de millorar significativament els espais de protecció ambiental del municipi, i continuar treballant en aquesta direcció en els propers mesos.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Celebració de la Diada 2021 a Sant Benet.
25 views
25 views

Celebració de la Diada 2021 a Sant Benet.

Redacció - 25 de setembre de 2021
Josep i els seus germans,
27 views
27 views

Josep i els seus germans,

Redacció - 24 de setembre de 2021
El racó del subscriptor. Res a comunicar.
419 views
419 views

El racó del subscriptor. Res a comunicar.

Redacció - 24 de setembre de 2021
Foto record – Diada Nacional 2006.
30 views
30 views

Foto record – Diada Nacional 2006.

Redacció - 24 de setembre de 2021
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com