0 Shares 803 Views

Salvem el Pla de Bages.

11 de gener de 2019
803 Views

Aquest mes de gener, el govern municipal de Sant Fruitós vol aprovar un nou Pla d’Ordenació Urbana (POUM) que pretén multiplicar per 2,5 la superfície actual disponible per a polígons industrials al nostre municipi passant de les 102 Ha actuals a 253 Ha, quan el 40%, ( 44 Ha = 442.000 m2), d’aquest sòl industrial ja existent està actualment desocupat.
El desmesurat planejament que es pretén aprovar no protegeix de forma suficient el Pla de Bages ni la interconnexió entre els espais naturals. És per això que demanem una reorientació del pla que permeti protegir els valors i entorns naturals i patrimonials de la Torre del Santmarti, les Oliveres i Olzinelles, la Vall dels Horts, l’entorn del Riudor, la sèquia i el corredor verd entre el Llobregat i el Cardener, i la connexió entre ells, ja que formen un conjunt d’espais que aïlladament perden el seu sentit.
La pretensió del govern local per a que el seu terme sigui el motor econòmic de la Catalunya Central, implicaria que Sant Fruitós perdés el seu caràcter de poble, la pèrdua de biodiversitat i connectivitat ecològica de la plana bagenca respecte a les valls fluvials del Cardener, el Llobregat i la Gavarresa. En definitiva, la pèrdua del poc que queda del mosaic agroforestal ja prou trossejat del Pla de Bages per transformar-lo en un entorn periurbà semblant al de Cornellà o Martorell.
Ens cal un Pla Urbanístic que protegeixi definitivament aquets espais. Una protecció que impedeixi que atenent a la demanda d’una empresa privada o de l’especulació amb el preu del sol, es pugi urbanitzar. En aquest sentit, cal fer èmfasi que en la comarca de Bages , només el 54% del sòl industrial construït fins avui dia, està ocupat.
Les recomanacions del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, són contundents en contra d’aquest nou intent depredador del territori.
És per aquests motius que s’ha creat la plataforma “Salvem el Pla de Bages”, amb l’objectiu de preservar i millorar els valors agroforestals i corredors verds actuals del Pla de Bages comentats i per a que el planejament proposat pel Govern municipal de Sant Fruitós no quedi aprovat en el proper ple. En cas que ho fos, es faran les al·legacions oportunes.
Meandre i la Institució Catalana de Historia Natural ja s’han adherit a la Plataforma. Us agrairem la vostra adhesió.
(Per més informació salvemelpladebages@gmail.com facebook i instagram @salvempladebages)
Plataforma Salvem el Pla de Bages

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Agredolç homenatge
189 views
189 views

Agredolç homenatge

Rosa Carrera March - 22 d'abril de 2024
La descoberta de l’art a educació infantil
60 views
60 views

La descoberta de l’art a educació infantil

Escola Monsenyor Gibert - 22 d'abril de 2024
La Biblioteca us recomana:
47 views
47 views

La Biblioteca us recomana:

Biblioteca de Sant Fruitós de Bages - 22 d'abril de 2024
Editorial 1685
1080 views
1080 views

Editorial 1685

Redacció - 22 d'abril de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com