0 Shares 1096 Views

Record de les vivències d’aquests 10 anys d’escola

13 de novembre de 2017
1096 Views

Mares, pares, avis, nens i nenes, companys de treball, la nostra escola es va fent gran, ja fa 10 anys que està en funcionament, va començar amb 64 alumnes i ara ja en tenim 197. Tots ja portem moltes vivències, alguns més que d’altres, i ara sabrem quins records tenen els nostres alumnes. Són molts, no els podíem recollir tots, però ara ells han prioritzat aquests:

Als alumnes de P3 els agradaria aprendre tot jugant amb els altres nens i nenes, mirar contes, fer puzzles i cantar. També jugar al pati amb la sorra, els cotxes, els camions i la cuineta, anar al pavelló i d’excursió amb autocar.

S’ha potenciat el treball plàstic, participant en diferents projectes comuns: “Camins de gel” “Vetes i fils” o convidant diferents artistes locals.

Als nens i nenes de P4 els agraden les joguines de l’escola, els cotxes i les nines, els trens, els dinosaures. Jugar a cuinetes i a metges, la granja i el castell. Fer construccions, pintar i fer de gegants.

Les bones experiències en les activitats motrius que fem al pavelló.

La colla de P5 només fa dos cursos que son a l’escola, però ja tenen molts bons records! Un dels llocs on els agrada molt anar és al pavelló. Recorden que van aprendre a jugar al joc dels policies i els lladres i també el joc del gat i el ratolí.

S’han treballat temes d’història des d’EI i durant tota la Primària.

Els nens i nenes de primer diuen que a l’escola venim a aprendre moltes coses: a llegir, a escriure, a dibuixar, a pensar… I també aprenem història! A P3 van treballar els grecs, a P4 l’Antic Egipte i a P5 les primeres fàbriques.

De sempre fomentem la participació de l’escola en les festes tradicionals del poble.

Els nenes i nenes de segon tenen molt bon record de la celebració de la festa de l’arròs. En especial de l’any que va tocar preparar-ho a l’escola perquè van dinar tots plegats al pavelló ajudats dels padrins de lectura. I el que més els va agradar va ser la visita dels gegantons de Sant Fruitós, l’Aigó i l’Isarn. Recorden acabar la festa ballant tots plegats al pati acompanyats dels grallers i de les mestres.

La descoberta de l’entorn més proper es el que recorden els alumnes de tercer.

Els alumnes de tercer una de les activitats que més recorden és la sortida que fan l’últim dia de curs al Puig, allà esmorzen tots junts, juguen al bosc, fan cabanes i s’amaguem, és molt divertit.

Les colònies escolars formen part del nostre projecte d’escola.

Els alumnes de quart tenen un gran record de les colònies, han fet una bona ruta per comarques catalanes al llarg d’aquests sis anys que han estat a l’escola.

A 3 anys cap a Canet a veure el mar, a P4 a les terres del Penedès, investigant l’ús de les plantes. Quan tenien 5 anys cap a “La Carral” del Solsonès, una casa com cal. A primer van a Coma-ruga a gaudir d’unes colònies musicals de la mà de Pau Casals. Acaben el cicle inicial caminant pels boscos d’Osona a Sant Julià de Vilatorta.
A 3r, al Camp d’Aprenentatge de l’Alt Berguedà visitant els Jardins Artigas, les Fonts del Llobregat, fent l’estudi del riu… I… aquest curs cap a Lleida!

L’hort escolar i les sortides són una eina important en el treball del coneixement del medi i l’entorn

El grup de cinquè recorden amb especial alegria, l’excursió realitzada al Cosmo-Caixa, sobretot “El Bosc Inundat” i la sala d’experiments. Una altra sortida que ens va semblar molt interessant va ser la visita al Palau de la Música, on van veure l’espectacle “Big Bang Beethoven” els va impressionar molt la decoració modernista de l’edifici. I, finalment, la més divertida i emocionant, l’Aquàrium de Barcelona on van veure taurons mentre els transportava una cinta mecànica per dins el túnel.

Fomentem l’hàbit d’assistir a diferents manifestacions culturals: música, teatre, etc.
La colla de sisè, els més grans de l’escola i els que ja fa nou anys que estan a l’escola tenen un munt de records des del setembre de 2009: activitats d’escola, sortides al Puig, començaments i finals de curs, aquell pati nevat… Aquest curs és el darrer que estan a l’escola i s’emportaran i guardaran a la memòria tots aquests bons records, moltes anècdotes i un munt d’amics.

Entre aquest bons records hi ha el primer dia de curs, al setembre: l’emoció de retrobar els companys i conèixer-ne de nous, de tornar a veure els mestres coneguts i la intriga de qui seran els nous, entrar a la classe i saber les noves activitats que farem tots plegats, excursions, les colònies , el treball de recerca, festes…

Recorden i recordaran el Pla del Puig amb estima perquè és la seva escola, on han crescut, han fet amics, han après moltes coses i perquè al ser més aviat petita, és acollidora i permet que ens coneguem tots a l’hora del pati, del menjador. Aquí tothom et tracta molt bé i tenen cura de tu.

Una de les activitats que recorden amb emoció i entusiasme és la Cantània, la cinquena que es va fer al Pla del Puig. La fan els nois i noies de cinquè i és un espectacle que es comparteix amb altres escoles, es fa en un teatre de debò, amb actors, una orquestra professional i davant de gairebé 500 espectadors. Tots feien molt de goig i va ser una experiència única.

Desitgem poder continuar gaudint de la vostra confiança i el treball compartit.

Escola Pla del Puig

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”
19 views
19 views

El racó de Rosa Brucart: “Kaboom i perspectiva”

Rosa Brucart - 21 de juliol de 2024
CNL Montserrat: Obrim la gana
19 views
19 views

CNL Montserrat: Obrim la gana

CNL Montserrat - 21 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com