0 Shares 466 Views

Petites històries

13 de gener de 2020
466 Views

Cada any, quan comença a fer fred, arriben al nostre terrat i pati, uns dispesers sense haver-los convidat: són ocells del bosc.
Picotegen les molles de pa, alguns bagots de raïms secs, que han quedat a la parra, i petites miniatures que ells saben trobar. Són tan bonics! Alguns tenen les plomes del pit grogues; altres, un pèl carabassa; altres són de diversos grisos, però no per això són menys bonics. Uns que sempre mouen la cua, crec que en diuen passerells…Venen cada dia fins que arriba el bon temps i aleshores desapareixen de cop.
Agraeixo la seva visita i que trobin aliments per omplir el seus estómacs i així poder suportar l’hivern. Ja els en passen prou de desgràcies a les bèsties dels boscos! Però aquest any n’ha vingut un, dels que tenen les plomes del pit un pèl rogenques, que fa unes coses que cap dels ocells que han passat pel terrat no ho havien fet.
L’ocell es posa en un angle de la petita piscina – que està plena d’aigua- i pren mides; tot seguit, fa un saltiró a sobre de l’aigua de manera que se li mullen només les potetes i vola de pressa cap a l’altre angle de la piscina. Ha d’anar molt de pressa per no caure a l’aigua, i aquesta –per a mi estranya maniobra—la repeteix un cop i un altre. I cada dia. Sempre ho fa a un angle de la piscina perquè així té les dues voreres molt a prop.
No sé perquè ho fa això, jo pensava que li agradava mullar-se les potetes, però també podria mullar-se-les en un plat on els poso aigua, i allà no s’hi fica pas. El meu fill em va dir que potser busca alguna petita partícula que porta l’aigua ja que l’aigua ja s’ha fet malbé ( cada any la canviem), però jo no he vist ni un sol cop que provi de ficar el bec a dins per agafar alguna cosa.
No sé els motius que té, aquest ocell, per fer tants saltirons en perill, tot i que ell pren molt bé les mides. Tinc por que algun cop caigui dins de l’aigua. Penso que potser l’hauria d’espantar perquè marxés… No ho sé.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Festa Major d’hivern
43 views
43 views

Festa Major d’hivern

Redacció - 29 de gener de 2023
El parc de Can Figueras s’obre al públic sumant un nou espai verd al nucli del municipi
67 views
67 views

El parc de Can Figueras s’obre al públic sumant un nou espai verd al nucli del municipi

Comunicació Ajuntament Sant Fruitós de Bages - 28 de gener de 2023
Nota del consell parroquial: Diumenge 29 de gener de 2023  IV diumenge de durant l’any /  Cicle A
49 views
49 views

Nota del consell parroquial: Diumenge 29 de gener de 2023 IV diumenge de durant l’any / Cicle A

Consell de la Paròquia de Sant Fruitós de Bages - 28 de gener de 2023
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com