0 Shares 624 Views

Petites històries

13 de gener de 2020
624 Views

Cada any, quan comença a fer fred, arriben al nostre terrat i pati, uns dispesers sense haver-los convidat: són ocells del bosc.
Picotegen les molles de pa, alguns bagots de raïms secs, que han quedat a la parra, i petites miniatures que ells saben trobar. Són tan bonics! Alguns tenen les plomes del pit grogues; altres, un pèl carabassa; altres són de diversos grisos, però no per això són menys bonics. Uns que sempre mouen la cua, crec que en diuen passerells…Venen cada dia fins que arriba el bon temps i aleshores desapareixen de cop.
Agraeixo la seva visita i que trobin aliments per omplir el seus estómacs i així poder suportar l’hivern. Ja els en passen prou de desgràcies a les bèsties dels boscos! Però aquest any n’ha vingut un, dels que tenen les plomes del pit un pèl rogenques, que fa unes coses que cap dels ocells que han passat pel terrat no ho havien fet.
L’ocell es posa en un angle de la petita piscina – que està plena d’aigua- i pren mides; tot seguit, fa un saltiró a sobre de l’aigua de manera que se li mullen només les potetes i vola de pressa cap a l’altre angle de la piscina. Ha d’anar molt de pressa per no caure a l’aigua, i aquesta –per a mi estranya maniobra—la repeteix un cop i un altre. I cada dia. Sempre ho fa a un angle de la piscina perquè així té les dues voreres molt a prop.
No sé perquè ho fa això, jo pensava que li agradava mullar-se les potetes, però també podria mullar-se-les en un plat on els poso aigua, i allà no s’hi fica pas. El meu fill em va dir que potser busca alguna petita partícula que porta l’aigua ja que l’aigua ja s’ha fet malbé ( cada any la canviem), però jo no he vist ni un sol cop que provi de ficar el bec a dins per agafar alguna cosa.
No sé els motius que té, aquest ocell, per fer tants saltirons en perill, tot i que ell pren molt bé les mides. Tinc por que algun cop caigui dins de l’aigua. Penso que potser l’hauria d’espantar perquè marxés… No ho sé.

Deixa el teu comentari:

El teu correu electrònic no sortirà publicat

 

Més articles de la categoria

Tornen les Enramades del Carrer Nou
37 views
37 views

Tornen les Enramades del Carrer Nou

Redacció - 14 de juliol de 2024
Editorial 1967
31 views
31 views

Editorial 1967

Brogit Difonem Cultura - 14 de juliol de 2024
El futbol femení
40 views
40 views

El futbol femení

Miquel Puig Soler - 13 de juliol de 2024
Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major
46 views
46 views

Les cròniques d’en Gregori Partagàs: Festa major

Galdric Sala - 13 de juliol de 2024
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com